Shannen Doherty se s rakovinou prsu léčí již šest let. Už se zdálo, že je nemoc na ústupu, pak se ale vrátila a udeřila ještě hůře. Navzdory tomu se oblíbená Brenda z Beverly Hills nevzdává a stále tvrdí, že plánuje žít ještě 20 let. 

O své nemoci většinou hovoří v tom smyslu, že jí síly ani energie nechybí a navzdory diagnóze žije normální život. Teď ale udělala výjimku a ukázala i odvrácenou stranu své náročné cesty.

„V rámci měsíce osvěty o rakovině prsu jsem se rozhodla sdílet více ze své cesty od první diagnózy ke druhé. Je to všechno krásné? NE, ale je to pravdivé a dělám to v naději, že se všichni něco naučíme a budeme lépe vědět, jak rakovina vypadá,“ sdělila v pátek na svém Instagramu, který sleduje 1,8 milionu lidí. „Doufám, že přiměju lidi, aby šli na mamografy, na preventivní prohlídky, aby se vykašlali na strach a čelili čemukoliv, co je před nimi,“ dodala. 

„V roce 2015 mi byla diagnostikována rakovina prsu. Podstoupila jsem mastektomii, chemoterapii a radioterapii. Často mi tekla krev z nosu kvůli chemošce. Nevím, jestli jste se s tím setkali také... Taky jsem byla hrozně unavená. Zvedala jsem si náladu tím, že jsem nosila veselá pyžama od mojí kamarádky Kristy. Pomohla? Ano! Vypadala jsem směšně a v té směšnosti jsem se dokázala sama sobě zasmát,“ svěřila se Doherty s tím, co jí v těžkých chvílích pomohlo načerpat trochu síly. 

Podle herečky je mentální nastavení v boji s jakoukoli nepříjemnosti velmi důležité. „Humor mi pomohl překonat zdánlivě nemožné. Doufám, že všichni najdeme legraci v nemožném,“ popřála všem nakonec. 

VIDEO: 13. října je Mezinárodní den bez podprsenek!

Video
Video se připravuje ...

13. říjen - Mezinárodní den bez podprsenek Videohub

Fotogalerie
130 fotografií