Americká herečka Shannen Doherty známá jako Brenda z oblíbeného seriálu Beverly Hills 902 10 se nebojí o své nemoci hovořit zcela otevřeně. Ačkoli už je její rakovina v posledním stadiu, herečka nadále pracuje a čas od času se objevuje také na veřejnosti. 

Jejím zatím posledním projektem je životopisný film List of a Lifetime tchajwansko-nizozemské režisérky Roxy Shih, který sleduje osudy právě hrdinky s rakovinou prsu. Ta se ve snímku pokouší vybudovat vztah se svou dceru, kterou dala po narození k adopci. Společně sestaví list přání, která si chce nemocná žena před smrtí splnit. Hlavní hrdinku si Doherty nezahraje, ve filmu se ale objeví jako jedna z vedlejších postav jménem Diana Carroll. 

Kvůli novému filmu se Doherty objevila na panelové diskuzi, kde se mimo jiné probírala právě i rakovina. A herečka měla k tématu pochopitelně hodně co říct. Zároveň si pochválila, že režisérce, scenáristce ani ostatním členům týmu nemusela v ničem radit a všechno vystihli naprosto perfektně. „Bylo mi opravdu neskutečným potěšením být toho součástí, každou vteřinu jsem byla v úžasu, že můžu pracovat s tak skvělými ženami,“ vychválila filmařský tým do nebes. 

Právě správná osvěta je přitom pro Doherty velmi důležitá.  „Cítím, že mám zodpovědnost ve svém veřejném životě, který je odlišný od mého hereckého života, mluvit o rakovině a možná vzdělávat lidi a říct jim, že lidé ve čtvrtém stadiu jsou pořád naživu a velmi aktivní,“ nechala se slyšet v online panelu

Její blízcí by prý mohli vyprávět. „Můj manžel říká, že byste nikdy neřekli, že mám rakovinu,“ svěřila se herečka, která je od roku 2011 vdaná za fotografa Kurta Iswarienka. „Nikdy si nestěžuji. Nemluvím o tom, je to už součást mého života,“ řekla otevřeně. 

Hereččina nemoc je již v posledním stadiu, ona ale na mysli neklesá a života si užívá plnými doušky. Žádný seznam přání ale prý nemá, protože se do hrobu nechystá. „Nemám žádný seznam přání, protože budu nejdéle žijící člověk s rakovinou,“ plánuje si. Doherty alias Prue z Čarodějek také uvedla, že by chtěla žít ještě aspoň 10 až 15 let. A jsou i tací, kteří se stejnou diagnózou přežili i déle. Pacientka Kim Green žila s rakovinou prsu v posledním stadiu úctyhodných 19 let. 

VIDEO: Shannen Doherty mluví o své nemoci

Video
Video se připravuje ...

Shannen Doherty mluví o své nemoci Youtube.com

Fotogalerie
84 fotografií