Po starším bráchovi Archiem (2) se letos v létě narodila i jeho sestřička Lilibet Diana (3 měs.). Ta nese jméno po samotné královně Alžbětě II. (95) - právě Lilibet jí totiž vždy přezdívali její nejbližší. 

Krátce po porodu ukázali princ Harry a Meghan Markleová miminko panovnici alespoň přes videohovor, na osobní setkání ale zatím nedošlo. Zatímco královna sídlí ve Velké Británii, mladí rodiče žijí ve Spojených státech a cestování s miminkem - a to ještě během pandemie - není úplně nejjednodušší. 

Teď ale podle vévodů ze Sussexu nastal ten pravý čas, kdy vše napravit. Podle zdrojů z paláce nabídl Harry s manželkou královské rodině olivovou ratolest a nabídli, že s miminkem přiletí do Londýna. 

Složité vztahy

Vztah mladé rodiny s Buckinghamským palácem v poslední době není nejlepší. V březnu 2020 se dvojice vzdala veškerých královských privilegií i povinností a před několika měsíci zbytek dokonal třaskavý rozhovor s Oprah Winfreyovou (67). 

"Harry a Meghan učinili takovouto nabídku, mnohé ale šokovala. Dost možná se upřímně chtějí setkat s královnou, ale po všem, čemu ji za uplynulý rok vystavili, je to nehorázné," uvedl zdroj pro The Sun a potvrdil informaci o tom, že si vnuk královny vyžádal setkání. 

Zda královna nabídku přijme, to zatím stále není jasné. "Zaměstnanci královny zatím neodpověděli. Vedou se ještě k tomu diskuze o Vánocích - a jestli by Harry a Meghan měli být pozváni, po tom, jak odmítli přijet minulý rok," pokračoval zdroj. 

Nakonec by ale mohlo jít o dobrou příležitost zakopat válečnou sekeru. "Královna má Harryho pořád velice ráda a velmi ráda by viděla Lilibet a jejího bratra Archieho. Ale lidi z paláce ten krok překvapil, obzvlášť od Meghan, po tom všem, co se stalo," uzavřel. 

VIDEO: Meghan Markleová a Melissa McCarthyová uvedly nový charitativní projekt

Video
Video se připravuje ...

Meghan Markleová a Melissa McCarthyová uvedly nový charitativní projekt 

Fotogalerie
70 fotografií