Posledních pár let hrabě Spencer odkrývá mnohá rodinná tajemství a zásobuje svět, který dodnes nevstřebal smrtelnou autonehodu jeho sestry v roce 1997, nikdy neviděnými záběry svého dětství s princeznou Dianou.

Tentokrát se rozhodl z rodinného archivu vytáhnout poněkud jinou memorabilii, a to uhlem namalovaný portrét jejich babičky Cynthie. Dílo malíře Johna Singera Sargenta vzniklo v roce 1919, když bylo Cynthii 22 let.

„Babička byla velmi oblíbenou a respektovanou osobností. Její přítomnost je tu stále cítit; místní hospic nese jméno Cynthia Spencer Hospice. Zemřela v roce 1972,“ doprovodil fotografii textem. Bez přečtení popisku se fanoušci prvně domnívali, že je to portrét jeho drahé sestry – podoba Cynthie s její vnučkou Dianou je totiž neuvěřitelná.

„Vypadá přesně jako princezna Diana!“ psala většina komentujících. Některé fanoušky zaujala nejen fyzická podobnost obou dam, ale i jejich osobnostní rysy – jak Cynthia, tak její vnučka princezna z Walesu zasvětily život charitě a pomoci druhým.

VIDEO: 50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes

Video
Video se připravuje ...

50 věcí v životě princezny Diany, které nás fascinují dodnes Profimedia

Fotogalerie
72 fotografií
Princezna Diana
Autor: profimedia.cz