Fanoušci královské rodiny asi zprávy o Harryho odjezdu na několik let do zahraničí nevezmou s přílišným nadšením. Ovšem ve skutečnosti se nejedná o další s údajných rozmarů jeho manželky Meghan. Na dalekou cestu ho totiž posílá jeho vlastní rodina. Podle dostupných informací totiž britský královský palác uvažuje o tom, že by Harryho pracovně poslal do Afriky.

Návrh patrně pochází z hlavy sira Davida Manninga, bývalého britského velvyslance v Americe a zvláštního poradce princů Harryho a Williama (36) ve věci mezinárodních a ústavních záležitostech. Ostatně mladší syn prince Charlese (70) a princezny Diany (†36) již v minulosti podobné aktivity v zahraničí vykonával a k africkým zemím má podobně jako jeho tragicky zesnulá matka dost blízko. Ostatně do Botswany vzal na jednu z prvních milostných schůzek i Meghan a společně se tam vrátili i na oslavu jejích narozenin.

Ani jednomu z nich by tak možná nevadilo, tam na čas zmizet. Navíc by tím tak trochu i zmizeli z dohledu zbytku královské rodiny. To by zřejmě nemuselo vadit ani vévodkyni Kate (37), jelikož se spekuluje, že za si se švagrovou Meghan podstatně nerozumí. Dokonce se spekuluje, že mezi dvěma páry panuje nepokrytě válka. Napětí mezi nimi by tak mohla cesta do Afriky vyřešit.

Jenže na druhou stranu cestovat jen krátce po narození prvního dítěte by nemuselo být pro manžele moc příjemné. Také by se jistě v těchto chvílích usadili v novém sídle ve Frogmore Cottage a starali se o miminko. O případné hlídání (či alespoň pomoc či radu) by tu též nouzi neměli, zatímco za oceánem by byli od příbuzných odstřiženi a péče by tak dolehla jen na ně.

Navíc návrat by byl možný až za pár let, a tak by jejich dcerce či synkovi bylo při návratu do Británie už kolem tří let. Není tedy divu, že Harry s Meghan návrh zatím jen zvažují a nechávají si ho projít hlavou. Je možné, že ho odmítnou, ale pravděpodobně budou chtít rozhodnutí učinit někdy příští rok. 

VIDEO: Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle!

Video
Video se připravuje ...

Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle! Reuters

Fotogalerie
93 fotografií