Obsah seriálu McGregor Forever

Vzrušující dokumentární seriál o závratné kariéře zápasníka ve smíšených bojových uměních Conora McGregora, který se proslavil brutalitou i prostořekými komentáři.

Obsazení seriálu McGregor Forever

Conor Anthony McGregor (irsky Conchúr Antóin Mac Gréagóir)

Narodil se 14. července 1988 v irském Dublinu, je profesionálním mistrem smíšených bojových umění. Vyrůstal v Crumlinu a navštěvoval školy s irským jazykem - na základní škole Gaelscoil Scoil Mológa v Harold's Cross a na střední škole Gaelcholáiste Coláiste de hÍde v Tallaghtu, kde také rozvíjel svou vášeň pro sport, hrál fotbal. Je bývalým šampionem Ultimate Fighting Championship (UFC) v lehké a polotěžké váze a stal se prvním bojovníkem UFC, který získal mistrovský titul ve dvou váhových kategoriích současně. Je také bývalým šampionem v pérové a lehké váze organizace Cage Warriors.

McGregor má dvě sestry Erin a Aoife. Od roku 2008 udržuje vztah se svou snoubenkou Dee Devlinovou. Mají spolu tři děti. McGregor často trénuje v tělocvičně Mjölnir v Reykjavíku po boku svého kolegy z UFC Gunnara Nelsona. Prohlásil, že nedodržuje žádné předzápasové rituály ani pověry, protože je považuje za "formu strachu". Je katolík. Také je fotbalovým fanouškem a fandí Celticu i Manchesteru United. Vyjádřil také podporu Paris Saint-Germain, je přítelem Sergia Ramose.

Ve svém debutovém profesionálním boxerském zápase byl poražen Floydem Mayweatherem Jr. Je největším tahákem pay-per-view (PPV) v historii MMA, protože byl hlavní hvězdou pěti nejprodávanějších pay-per-view akcí UFC. Jeho zápas s Chabibem Nurmagomedovem na UFC 229 vynesl 2,4 milionu PPV nákupů, což je nejvíce v historii MMA.

Jeho boxerský zápas s Mayweatherem vynesl v Severní Americe 4,3 milionu PPV nákupů, což je druhý nejvyšší počet v historii bojových sportů. McGregor byl v roce 2021 časopisem Forbes označen za nejlépe placeného sportovce na světě, vydělal údajně 180 milionů dolarů. V seznamu figuroval i v roce 2018, kdy se umístil na čtvrtém místě s údajným příjmem 99 milionů dolarů. V mládí hrál fotbal za fotbalový klub Lourdes Celtic. Ve 12 letech také začal boxovat v Crumlin Boxing Clubu, aby se bránil šikaně a zvedl si sebevědomí.

V roce 2006 se McGregor s rodinou přestěhoval do Lucanu v Dublinu a začal navštěvovat Gaelcholáiste Coláiste Cois Life. Poté se začal učit instalatérem. V Lucanu se seznámil s budoucím zápasníkem UFC Tomem Eganem a brzy spolu začali trénovat smíšená bojová umění (MMA).

Dne 17. února 2007, ve svých 18 letech, McGregor debutoval ve smíšených bojových uměních v amatérském zápase proti Kieranu Campbellovi pro irskou propagační organizaci Ring of Truth v Dublinu. Zvítězil technickým knockoutem (TKO) v prvním kole. Po tomto zápase se stal profesionálem a podepsal smlouvu s irskou propagací Cage of Truth. V roce 2008 začal McGregor trénovat v dublinské tělocvičně Straight Blast Gym (SBG) pod vedením Johna Kavanagha.

McGregor je známý především jako útočník a dává přednost zápasům ve stoje před těmi na zemi. McGregor je levák a bojuje především z jižního postoje, ale často přechází do ortodoxního postoje. Ve svých zápasech se často snaží být agresorem. McGregorovo boxování je obvykle považováno za jeho nejlepší dovednost, většina jeho vítězství přichází formou knockoutu nebo technického knockoutu prostřednictvím úderů.

Mnozí odborníci uvádějí jako McGregorovu nejnebezpečnější ránu stahovací protiúder levou rukou. McGregorovým charakteristickým stylem mimo arénu je opakovaně vést proti soupeřům trash talk a "psychologickou válku", což vedlo k tomu, že si vysloužil přezdívku "The Notorious" a vyvolalo srovnání s Muhammadem Alim, kterého McGregor uvádí jako jednu ze svých prvních inspirací. Po Aliho smrti v červnu 2016 McGregor prohlásil, že "nikdo se nikdy nepřiblíží jeho velikosti".

McGregor také uváděl jako svou inspiraci Bruce Leeho a sám se k němu přirovnával. Během přípravy na zápas s Donaldem Cerronem a odvetu s Dustinem Poirierem se McGregor choval ke svým soupeřům uctivě a zdržel se hrubých slov. V přípravě na trilogický zápas s Poirierem však McGregor trash talk hojně využíval.

Server UFC o něm říká: Ať už oceňujete jeho styl, nebo ho považujete za hlasitého a přehnaného, o Conoru McGregorovi nelze popřít následující: UFC nic podobného neviděla. Za dva roky, co do UFC vtrhl, se McGregor stal hromosvodem kontroverzí. Své chvástání však podpořil zkušeným MMA a schopností přitáhnout fanoušky - většina mu fandí, někteří doufají, že ho uvidí, jak se řeže.

Na UFC 189 v Las Vegas splnil slib a knokautoval Chada Mendese, čímž získal prozatímní titul v pérové váze a připravil si souboj s Josém Aldem, králem UFC v kategorii liber. McGregorův impozantní vzestup v UFC se odehrál za něco málo přes dva roky. Bylo téměř nemožné si ho nevšimnout poté, co v červenci 2014 na UFC Fight Night Dublin knokautoval Diega Brandaa a poté okázale oznámil: "Nejsme tady, abychom se zúčastnili. Jsme tu, abychom převzali." To se mu a jeho zástupům fanoušků podařilo. Od února 2011 do ledna 2015 McGregor vyhrál 13 zápasů v řadě, což vyvrcholilo knokautem Dennise Sivera. Když přeskočil plot oktagonu, aby vyzval Alda, sedícího v první řadě, nebylo možné mu upřít titulovou šanci.

Vypadalo to, že by k němu mohlo dojít. Oba se zúčastnili světového turné, ale necelý měsíc před jejich zápasem byl Aldo nucen odstoupit kvůli zranění žeber. Ačkoli byl McGregor zklamaný, nenechal si nic ujít a trval na tom, že Mendese zastaví a bude si nárokovat prozatímní pás, který je podle něj legitimním titulem.

V prvním kole se trápil, dopadl na záda a vstřebal tržnou ránu nad pravým okem, ale zaútočil zpět. Ve druhém kole se po dalším takedownu dostal zpět na nohy a unaveného Mendese dorazil údery. Zápas přilákal do MGM Grand Garden Areny rekordních 16 019 fanoušků s tržbou 7,2 milionu dolarů za přímý přenos, což dokazuje McGregorovu značnou přitažlivost. Do Las Vegas se sjelo asi 3 000 irských fanoušků, kteří odcházeli nadšení. McGregor má bilanci 18-2, z toho 6-0 v UFC. Na svém kontě má 16 knockoutů, jedno vítězství v souboji v podání a 12 ukončení v prvním kole. Jak slíbil, rozhodně přebírá otěže.

Viděli jste sérii McGregor Forever? Podělte se o své dojmy v diskusi

Video
Video se připravuje ...

Trailer dokumentární série McGregor Forever Netflix

Fotogalerie
11 fotografií