Před devíti lety 1. listopadu šla Marta Kubišová do Café de Paris slavit svoje 73. narozeniny, už tam nedošla! Po cestě na přechodu dostala těžký infarkt a jela pro ni okamžitě sanita. Tehdy ji život zachránil právě profesor Neužil. V pátek večer se naštěstí nepsal podobný scénář a zpěvačka dorazila na místo určení, kde na ni čekal její zachránce a přítelkyně Dagmar Havlová. „Všichni tři jsme přátelé, dlouho jsme se neviděli a pořád si slibovali, že se sejdeme. A pořád nic. A tak se pan profesor nakonec rozhodl, že nás s Dášou pozve na večeři. Já s sebou vzala ještě dceru,“ prozradila Blesku šťastná Kubišová, která si samozřejmě objednala místní specialitu a rozhodně nešetřila peněženku svého hrdiny kardiologa Neužila. 

„Byli jsme na Malé Straně v Café de Paris, což je rodinná restaurace, a jako specialitu tam mají entrecôte. Vynikající. Dali jsme si ho všichni kromě Dáši. Ta měla rybu,“ nebála se prozradit Kubišová, pod čím se prohýbaly stoly v luxusní restauraci. Jen samotný Entrecote  „Cafe de Paris“ dle tajné receptury , tedy vysoký roštěnec, tam přijde na  670 Kč.

Samozřejmě, že když se u stolu zdržoval lékař, a ještě taková kapacita, předmětem hovoru byly především nemoci a bolístky. „Probrali jsme u večeře všechno možné, a hlavně to naše zdraví, protože se nám oběma pan profesor Na Homolce stará nejen o srdíčko, ale vlastně o všechno. Mně teď opět bouchlo to pravé koleno, nemůžu téměř chodit, bolí to jak blbec, tak mě pan profesor poslal na pár vyšetření. No, a Dáša to s tou nohou nemá taky v pohodě, všimla jsem si, že ji po celou tu dobu měla nataženou na lavici. Byl to moc prima večer a doufám, že si ho brzy zopakujeme.“ dodala Marta. A všimla si velice správně, protože jak poznamenala její kamarádka Dagmar, noha ji podle všeho opravdu bolela.  

„Krásný večer s přáteli a skvělým jídlem. Někdy si nemůžu vychutnat večer, jak bych chtěla. Ale i přes únavu, bylo to skvělé,“ napsala na sociálních sítích Havlová. 

VIDEO: Marta Kubišová o zdraví a Blesk tlapky festival!!

Fotogalerie
135 fotografií