Jako druhý v historii vstoupil do Síně slávy. Vysloužil si ovace ve stoje a legendární zpěvák byl evidentně dojatý. „V roce 1965 jsem byl poprvé na Slavíku, myslím, že jsem byl třetí a do roku 1980 osmkrát třetí a čtyřikrát druhý. Tak to třeba někdy ještě vyhraju,“ řekl s humorem Neckář. Mnozí v sále neudrželi slzy a bylo evidentní, že tuto poctu zpěvákovi ze srdce přejí.

Ještě dojemnější bylo, když ho do Síně slávy přišla uvést jeho dlouholetá kamarádka a členka Golden kids Marta Kubišová. „Zpívali jsme spolu v říjnu v Hybernii píseň Časy se mění,“ připomněl Neckář. „Je to můj kamarád a přítel. Je to člověk, kterýho se člověk nemusí bát ani jako chlapa ani jako ženský,“ prohlásila pak o Neckářovi Kubišová a tahle věta mnohé diváky dost zmátla. Jak to myslela?

„Vašek byl vždycky pro mě jako brácha i jako sestra. Mohla jsem mu říct všechno i to, co jsem jinak probírala jen s holkama,“ dovysvětlila včera Kubišová exkluzivně Blesku. „Když jsem přijela domů, tak mi došlo, jak to mohlo vyznít, a přiznám se, že jsem z toho nespala. Někdo by si to mohl vyložit tak, že Václav je podobojí. Proboha, to ne. Jsem moc ráda, že jsem to mohla u vás vysvětlit, a hned je mi lépe,“ uvedla na pravou míru zpěvačka.

Video
Video se připravuje ...

Zlatá slavice Ewa Farna: Co bylo zásadní pro její vítězství? David Turek

Fotogalerie
102 fotografií