Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Exkluzivní foto z Clintonovy návštěvy Reduty. S Havlovou mluvil o dětech a vzpomínal na Havla

Autor: Hana Höschlová - 
12. března 2024
05:00

V přátelském duchu a vzpomínání se nesla nedělní návštěva amerického exprezidenta Billa Clintona (77) v Redutě. Jak Blesku prozradila bývalá první dáma Dagmar Havlová (70), spolu se bavili nejen o Václavu Havlovi (†75), ale také o dětech a rodině.

V neděli do Reduty na neformální posezení s Clintonem zavítali třeba současný prezident Petr Pavel (62) s manželkou Evou (59), někdejší premiér Mirek Topolánek (67) a řada dalších význačných hostů. Podle exkluzivních fotografií Miloše Schmiedbergera, které má Blesk k dispozici, se večer nesl v přátelském duchu.

„Pan prezident Clinton nás s dcerou Ninou vřele přivítal,“ potvrdila Blesku Dagmar Havlová. „Dlouho jsme si pak povídali o našich rodinách a minulých setkáních s Hillary a jejich dcerou Chelsey. Bill mou Ninu neviděl od pohřbu manžela. Mě ovšem potkával na konferencích o bezpečnosti, pořádaných na Pražském hradě společností Jagello 2000,“ upřesnila bývalá první dáma

a pro večerní párty oblékla kalhotový kostým, perlové náušnice a náhrdelník. Na přípitek všichni včetně Petra Pavla a jeho ženy zvolili šampaňské.

Saxofon má

Byl to v roce 1994 velký poprask, když se Clinton vydal s Havlem a americkou ministryní zahraničí Madeleine Albrightovou (†84) na procházku Prahou. Po krásách metropole pozval tehdejší prezident americké hosty na pivo do starobylé pivnice U zlatého tygra, kde Havel sám sedával poblíž spisovatele Bohumila Hrabala (†82). Po večeři spláchnuté několika půllitry zamířili do nedaleké Reduty se zástupy novinářů v patách.

Teď v neděli to bylo o poznání klidnější. „Václav Havel mi moc chybí. Tehdejší návštěva byla jednou z událostí, kterých si v životě nejvíce cením,“ přiznal předevčírem Clinton. Saxofon, který od Václava dostal, nechal doma. Ale prozradil, že si na něj občas zahraje.

Video  Americký velvyslanec o návštěvě Billa Clintona i oslavách vstupu do NATO. A kdo další přijede z Washingtonu?  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Uživatel_5642400 ( 12. března 2024 20:28 )

HNUS!!!🤮

Kokoška Tobolka ( 12. března 2024 19:31 )

Důchodci si užili , to musí byt vtipný jak se hrabou společně z postele Clintne to bylo úžasný ! Ani vstát nemohu bolí klouby

Jelimanek ( 12. března 2024 18:18 )

Stážistka Monica už na něj prej čeká U tygra, že prej mu tam pod stolem chce zahrát na ten jeho prezidentskej saxofon 🎺😮‍💨🤪

Uživatel_5650027 ( 12. března 2024 16:37 )

Cestu-let

Uživatel_5650027 ( 12. března 2024 16:36 )

Český zbrojní miliardář platí četu jeho privátním Jetem,zbytek je na státní pokladnu! Včetně večírků komouši s havloidama a občan může přihlížet a tleskat!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa