Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Návrat Billa Clintona na „místo činu“. Po 30 letech v Redutě! Je nádherné být zpět, řekl exprezident

Aktualizováno -
10. března 2024
21:03
Autor: max - 
10. března 2024
18:30

Po 30 letech se bývalý americký prezident Bill Clinton vrátil do klubu Reduta. Zatímco tehdy na místě jazzoval společně s prezidentem Václavem Havlem, dnes sem přijel s Petrem Pavlem a dalšími VIP hosty.

Legendární noc, na kterou dodnes kdysi nejmocnější muž planety s radostí vzpomíná. Václav Havel mu tehdy daroval saxofon, na který nakonec Clinton na pódiu zahrál a Havel se k němu posléze připojil.

Na nástroj české výroby tehdy zahrál Summer Time a My Funny Valentine. „Je nádherné být zpět. Na ten večer budu vzpomínat po zbytek života. Havel mi velmi chybí. Ale Dagmar je živá a hudba byla skvělá,“ řekl Clinton novinářům.

ČT uvedla, že Clinton na setkání s českými politiky a dalšími osobnostmi vzpomínal na večer z ledna 1994. Řekl, že to pro něj bylo nesmírně emocionální období, protože mu pět dní předtím zemřela matka. Tehdejší schůzku s Havlem označil za nesmírně důležitou z hlediska bezpečnosti nejen ČR, ale i USA. Vyzvedl současnou roli ČR při spojenectví a shánění dělostřeleckých granátů pro Ukrajinu, která už dva roky čelí ruské agresi.

Mezi příchozími do Reduty dnes byl vidět prezident Petr Pavel se svojí manželkou Evou, bývalá první dáma Dagmar Havlová, ministr zahraničí Jan Lipavský, vládní poradce Tomáš Pojar anebo účastník tehdejších událostí a Havlův tiskový mluvčí Ladislavv Špaček. Dorazil také bývalý premiér Mirek Topolánek nebo někdejší ministr vnitra Ivan Langer.

„Před třiceti lety jste si připil s prezidentem Havlem – a jsem rád, že jsme si to dnes jako přátelé, partneři a spojenci v NATO mohli zopakovat,“ napsal na sociálních sítích americký velvyslanec v Česku Bijan Sabet. Oficiální účet ambasády připojil několik fotografií z klubu.

Mezi hosty je i senátor Pavel Fischer, který sdílel fotku na sociálních sítích. 

Video  Americký velvyslanec o návštěvě Billa Clintona i oslavách vstupu do NATO. A kdo další přijede z Washingtonu?  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

franz ( 11. března 2024 16:24 )

Pane Blesk domníval jsem se, že tzv, revoluce zakáže jednou provždy cenzuru. Ve zdejším
tisku se tak vůbec neděje. Je ubohé, že to platí i na váš Blesk. O tzv. seznamu.cz raději ani nemluvím. Důkazy klidně dpdám.

roxin ( 11. března 2024 09:52 )

To protialkoholní léčení ti pomohlo a teď ti stačí jen přečíst komenty a už víš komu to léčení doporučit 😃 doporuč ho hlavně hafovi s x nickama, ten to potřebuje NEJVÍC, ALE NEVÍM JESTLI BY MU TO POMOHLO TEN UŽ MÁ DÁÁÁVNO TOHO NĚMCE a jak je vidět vůbec neví co mele!!!

xiioma ( 11. března 2024 08:21 )

Nepotřebuju vidět do dálky, stačí si přečíst tvoje komenty. 👎

roxin ( 11. března 2024 08:04 )

Spletla sis diskusi, přečti si NADPIS! Jsi baba VANGA že vidíš do dálky a co ty už si byla na protialkoholním léčení a už nechlastáš tak ti to je líto??? 😃

xiioma ( 11. března 2024 07:53 )

... jdi už s tím do háje, konspirační pomatenko. 👎

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa