Ze dne na den se totiž rozhodl, že s Bohdalovou vypiplaným televizním magazínem končí. Podle informací deníku Aha! by se mělo jednat o Petra Buriana. Herečka má ale naštěstí stále nejen energii na rozdávání, ale i nervy na zásadní pracovní změny, čímž výměna režiséra rozhodně je.

Nového režiséra svého pořadu, který měl premiéru před 13 lety, Davida Bonaventuru (57), jenž režíroval například seriál Jak na ryby s Rudolfem Hrušínským, přijala dokonce s otevřenou náručí. Jde totiž o syna jejího přítele a slavného televizního a filmového režiséra Jana Bonaventuru (†56). „U pořadu Hobby naší doby skutečně došlo ke změně režiséra. Odehrálo se to však jednoznačně pod kontrolou České televize, která akceptovala rozhodnutí předchozího režiséra u tohoto pořadu skončit,“ potvrdil mluvčí ČT Radek Konečný.

„Většina dosavadních tvůrců ale i nadále zůstala, rozhodně se nejedná o výměnu dalších pozic, například zvukaře či kameramana,“ řekl o magazínu pro ty, co rádi pěstují, tvoří, zahradničí, vaří, a který Jiřina Bohdalová nejen moderuje, ale také se podílí na scénáři.

Gottovy sboristky

Bohdalová se na spolupráci se synem svého kamaráda těší a stejně na tom je i zpěvačka Vlasta Kahovcová (80), kterou teď kamarádka Jiřina pozvala do Hobby naší doby. „Jsem na Davida zvědavá! Kdo by neznal jeho tátu? V České televizi to byl král zábavných pořadů,“ řekla Aha! Kahovcová, která patří mezi nejslavnější vokalistky Karla Gotta (†80).

Vlasta je potěšena, že to bude zrovna ona, kdo bude mít s novým režisérem populárního pořadu Bohdalové premiéru. „Jiřina ví, že žiju ve Vrchlabí, a tak mě zavolala, ať k ní do Hobby přijdu uvařit nějakou krkonošskou specialitu. A tak jsem si jich připravila hned několik,“ prozradila Kahovcová s tím, že rozhodně to budou zapečené kroupy s uzeným, zelím a houbami.

„Kyselo, kucmoch, sejkory, houbový kuba nebo zelníky. To jsou tradiční pokrmy Krkonoš. Zelí, brambory, houby, čerstvé bylinky a luštěniny, víc člověk ani nepotřebuje,“ usmívá se.

Video
Video se připravuje ...

Maminka chtěla, abych hrála na klavír. Neposlechla jsem ji, říká Jiřina Bohdalová. Luboš Procházka, Daniel Kristl