Jiřina Bohdalová v současné době na Jezerce hrála pouze v představení Gin Game, kde jí sekundoval slovenský herec Milan Kňažko (78). 

Tento týden jsme navštívili Jiřinu Bohdalovou – u příležitosti ukončení její divadelní kariéry. Do Divadla Na Jezerce nastoupila 3. října 2005 a teď na doporučení primáře Kardiologického oddělení Nemocnice Na Homolce s aktivním hraním v divadle končí - a zase 3. října. Jak symbolické. Přesto to nebylo ani trochu smutné loučení, ale naopak celé odpoledne jsme prosmáli při vzpomínkách na osmnáct let naší divadelní spolupráce. Probrali jsme absolutně všechno, co se za posledních dvacet let v divadle stalo. Vesele i vážně. Ale spíše vesele. Ukázala nám také fotky v bílé paruce – z filmu, který v létě točila s Jiřím Strachem,“ píše v prohlášení Hrušínský a přidal zábavnou vzpomínku.

Video
Video se připravuje ...

Jiřina Bohdalová s vnuky na zahájení MFF KV: Bude svatba, chtěla bych ještě pravnouče! Petr Macek

Tak si to představte! Jiřině je 92 let a každý den ji v maskérně museli dvě hodiny líčit, aby vypadala jako stará babička! Jak říkám, neuvěřitelný přírodní úkaz. Jiřino, přeji hodně zdraví a ještě mnoho skvělých rolí ve filmu nebo v televizi. Vím, že je divadlo nesrovnatelně náročnější. Proto tohle rozhodnutí plně chápu. A těším se na setkání při premiérách v Divadle Na Jezerce. Díky za všechno dobré, co jsme společně v divadle zažili. Nebylo toho málo. Jan Hrušínský.“ 

V Divadle Na Jezerce vytvořila titulní role v inscenacích Lásky paní Katty, Paní plukovníková, Generálka a poslední rolí byla Fonsie v inscenaci Gin Game.

Herecká legenda nicméně pokračuje ve své filmové kariéře, příští rok bude mít premiéru právě vznikající televizní film v režii Jiřího Stracha. Bohdalová v něm ztvární hlavní roli ženy, která přednáší na školách a píše knihy o svém životě v nápravně-výchovném táboře stalinistického Sovětského svazu. Pracovní název snímku zní Svatá.

Fotogalerie
51 fotografií