Vladimír Štros patřil mezi fotografickou špičku u nás, před jeho objektivem se celebrity uvolnily a vznikly neskutečné fotografie. Přesto posledních 10 let o něm nebylo slyšet. Proto jeho náhlý skon byl pro mnohé šokem. Dle jeho zavalité postavy mnozí usuzovali, že je alkoholik trpící obezitou.

„Nebojoval ani s alkoholismem ani s obezitou. Před x lety měl otravu organismu od zkaženého zubu a od té doby mu začaly srdeční arytmie. Několikrát mu v Nemocnici na Františku zastavovali a znovu nahazovali srdeční rytmus. Musel užívat diuretika, která mu ne vždy zabírala. Před dvěma roky mu v Nemocnici na Františku na JIP vypumpovali z těla 45 litrů, tj. 45 kg zadržené tekutiny... šlo o poruchu funkce srdce, ne o obezitu,“ ozval se Blesku dobře obeznámený zdroj.

Video
Video se připravuje ...

Bořek Slezáček se chytil v seriálech na Nově: Co mu vypisují fanynky? Reinischova,Kristl

„Vladimír výborně vařil a upřednostňoval jižní kuchyni. Bohužel léky nezabíraly, jak měly, doktor v místě bydliště nic neřešil, tak u něj opět došlo k zavodnění celého organismu. A není pravda, že ho našli mrtvého. Necítil se dobře, tak mu jeho otec zavolal záchranku, přijela až po 30 min., s paní doktorkou mluvil, ale měl slabé srdce, které to už nezvládlo...,“ dodává. 

I když ho znala spousta lidí, rodina rozhodla, že nebude pohřeb. „Poslední rozloučení se bude konat v rodinném kruhu. S láskou a v tichosti vzpomínají...“ Stálo na parte a v záhlaví byla slova od básníka Jiřího Wolkera. „Až umřu, nic se na tomto světě nestane a nezmění, jen srdcí několik se zachvěje v rose jak k ránu květiny.“ 

Fotogalerie
22 fotografií