Vladimír patřil mezi fotografickou špičku u nás a před jeho objektivem stály přední české krásky, jako jsou Lucie Borhyová, Simona Krainová, Petra Faltýnová nebo Markéta Hrubešová.

Dnes dopoledne dotlouklo srdce mého nejlepšího kamaráda, úžasného člověka, skvělého fotografa Vladimíra... znali jsme se od roku 1991 z dob jeho největší slávy, po letech se naše cesty znovu zkřížily... vždycky říkal, že jsem jeho anděl strážný, bohužel se mi ho v sobotu nepodařilo přemluvit, ať jede do nemocnice hned a nečeká dalších 10 dní na volný pokoj na JIP,“ oznámila na sociální síti jeho kamarádka Romana.

Video
Video se připravuje ...

Simona Krainová křtila svůj žhavý kalendář: Šla z náruče do náruče! Manžel jen koukal Markéta Reinischová

Ta byla s fotografem v pravidelném kontaktu. „V sobotu jsem mu vezla jeho oblíbené lanýžové dobroty z Německa a ještě včera mi volal a bylo mu lépe,“ prozradila poslední chvíle svého přítele Romana.

V diskuzi pod příspěvkem o jeho skonu jsou i smutná slova jeho souseda Ivana K. „Ach jo. Když u nás ráno zastavila záchranka, lekli jsme se, co u Štrosů, pak pohřební služba.... Doprčic, ještě mladej. Vzpomínka na chvíle u vína ve vinotéčce, povídání o našich cestách s fotkami, treky v Peru, Bolivii, Kolumbii. Jo, a že retrívři neuměj štěkat, houbeles, Afra našeho Fida naučila. Vláďa pak vždycky říkal, že slyší Afru. Dneska červený nemám, zítra napravím.“

Štros byl totiž velkým milovníkem červeného vína a především z Argentiny. Zanechal po sobě dospělou dceru Nikolu, která je rovněž fotografka.

Fotogalerie
27 fotografií