Na koncertě totiž potkala velkého kamaráda a bývalého Gottova tajemníka Honzu Adama (59). „Co my jsme se spolu nablbli! Honzo, vzpomínáš na křest Karlova Posla dobrých zpráv?!“ spustila Jitka zvesela.

Vdaná, či panna

„Aby ne! To byl křest,“ přizvukoval Adam. „S Jitkou jsme na něm vypili asi třicet panáků whisky a potom jsme tančili a různě se po sobě plazili,“ vzpomínal. A Gottova exmilenka pokračovala: „Karel dělal, že mu to nevadí, a když šel kolem nás, prozpěvoval si: Ať je vdaná, ať je panna, vždycky čeká na Adama!“

Druhý den ale dal oběma Slavík velký »kouř«. „Vyváděl, že jsme mu dělali ostudu a že se Jitka rozhodně nechovala jako jeho dívka a já jako její bodyguard, čímž mě Karel pověřil,“ zavzpomínal s úsměvem Adam.

Vše odpuštěno

Jitku, která v tu dobu studovala hotelovou školu, ale Gott velmi miloval a vše jí bylo vždy rychle odpuštěno. V roce 1987 ji dokonce vzal na dlouhou cestu do USA, kde mu ji všichni záviděli. „Karel byl úžasný milenec, úžasný člověk a já byla šťastná jak blecha, že jsem s ním,“ netajila se Jitka.

Po pěti letech mu ale dala kopačky. To, když se dozvěděla, že zpěvák má kromě dcery Dominiky (50) ještě Lucii (37) z krátkého románku s prodavačkou Ivetou. Velmi ji to zabolelo, protože pod srdcem také nosila jeho dítě. Aby mu ale »nebránila v kariéře«, šla na potrat. „Vše už bylo ale dávno odpuštěno,“ zdůraznila exmilenka.

Když Marika v samotném finále koncertu spustila své Vyznanie, které věnovala právě Gottovi, upřímně si také poplakala...

Láska až do smrti

Po rozchodu s Karlem dělala Jitka modelku nejprve v Mnichově a pak v Itálii, kde se vdala a porodila dceru. S manželem potom vedli firmu s dámským a pánským oblečením. Styky se Slavíkem ale nikdy nepřerušila. A když byl už vážně nemocen, zavolal jí a dal si s ní schůzku. Chtěl si s dávnou láskou popovídat. „Měli jsme se pořád rádi,“ podotkla Jitka.

Vdovy Žbirková a Patejdlová: Pláč i smích

Jako »dvě vdovy z Córdoby« seděly v první řadě na ploše O2 areny vedle sebe Kateřina Žbirková (57) a Miluše Patejdlová (67). Na koncertě byly obě už podruhé, slzy v očích ale stejně měly. A to když Marika spustila Pomätenou, kterou věnovala Mekymu Žbirkovi (†69), a Malou smutnou baletku, kterou zase vzpomínala na loni zesnulého Vaša Patejdla (†68). Oba patřili do Maričiny muzikantské rodiny, proto také zpěvačka obě vdovy pozvala na párty do hotelu Stages vedle areny, kde se všechny tři vesele bavily.

Heidi Janků na mejdanu: Řádila s prvním mužem Pilarky

Na mejdan po koncertě dorazila i Heidi Janků (60) nebo zpěvák Jaromír Mayer (80), druhý manžel Evy Pilarové (†80). Z něho měl obrovskou radost i Felix Slováček (80), který na obou pražských koncertech vystoupil jako host. „S Jaromírem jsme se neviděli půl století!“ konstatoval saxofonista. Zpěvák hitu Malý přítel z města N se s Pilarkou rozvedl v roce 1971 a o 15 let později emigroval přes západní Německo do Kanady, kde se také věnoval hudbě, ale hlavně měl dobré zaměstnání u těžařské ropné společnosti.

Video
Video se připravuje ...

Exkluzivní zpověď Gombitové před koncerty v Česku: Mám u vás druhý domov! Hana Höschlová

Fotogalerie
41 fotografií