Hanka Lasicová je obecně zdravá čtyřicátnice a žádné větší zdravotní trable ji většinou netrápí. O to větší to byl šok, když ji nedávno postihly vážné symptomy! 

„Na těchto fotkách vypadám úplně v pořádku a také se tak cítím. Navzdory tomu mě pár dní nato odvezla sanitka do nemocnice. Tlak jsem měla 200 na 120. Vůbec nic jsem necítila, nic mě nebolelo, nebyla jsem unavená, neměla jsem rozmazané vidění, červený obličej, ani jsem se nezadýchala, ani mi nebušilo srdce... Nemám nadváhu, je mi 42 let, nesolím, nekouřím, nepiju alkohol, EKG mám ukázkové, cholesterol příkladný,“ začala v úvodu příspěvku ze 30. ledna.

„Myslela jsem si, že se ani nestresuju. Ale asi ano... Nikdy bych nezjistila, že jsem na tom takhle, a už by mě asi rovnou kleplo, kdybych nebyla na preventivní prohlídce. Kdyby mi doktorka při dřívějším minimálně zvýšeném spodním tlaku nekladla na srdce, že si ho mám pravidelně sledovat. Kdyby 10 minut potom, co jsem volala na 155, nepřijela záchranka,“ prozradila autorka osmi knih.

Po měsících, kdy žádné léky nezabíraly, se teď konečně zdá, že je na tom Lasicová dobře. „Můžu za to děkovat jedině mému strážnému andělovi Honzovi, režiérovi seriálu Nemocnica. A hlavně lékařce a personálu v NÚSCH (Národný ústav srdcových a cievnych chorôb, pozn. red.),“ vypočítala. Přiznala navíc, že obzvlášť podzim pro ni byl psychicky náročný.

„Nemyslete si, že je to věc pouze starší generace. A nezanedbávejte preventivní prohlídky... A nestresujme se tolik,“ vzkázala všem nakonec hvězda seriálu Oteckovia.

Video
Video se připravuje ...

Křest knihy Hany Lasicové Thomas Kruchina, Ondřej Rybár

Fotogalerie
36 fotografií