Milan Lasica zemřel 18. července 2021. Během koncertu s kapelou Hot Serenaders v Bratislavě se mu náhle udělalo špatně a poté, co se naposledy uklonil, se skácel k zemi. Oživit se ho už bohužel nepodařilo.

„Byla jsem zrovna v Modře na nějakém teambuildingu, nebo co. Máma mi volala, ale tehdy otec ještě žil. Běžela jsem do divadla, přišla jsem tam a akorát tehdy odcházel lékař,“ vzpomínala Lasicová v podcastu Pohofka

Otřesné události nemůže dcera Lasici a Magdy Vášáryové (74) dodneška vyhnat z hlavy. „Na to člověk nikdy nezapomene. Stále to prožívám, zrovna jsem teď na to myslela,“ svěřila se.

Že otec navždy odchází, prý tenkrát díky intuici věděla okamžitě. „Já jsem hned věděla, i když ho oživovali dlouho, že se to už nepodaří. Nějak jsem to tušila a bylo to velmi zvláštní,“ popsala máma dvou dcer náročné chvíle. 

Třebaže to bylo hodně bolestivé, za možnost být s tátou, když odcházel, je velmi ráda. „To mi asi hodně pomohlo. Jinak se s tím člověk smiřuje, když si to musí naplno odžít, tu emoci. Když to nevidí, tak se i jinak staví k pohřbu, může to všechno vytěsňovat. Ale když se toho účastní, a já jsem tu smrt viděla, tak se to nijak vytěsnit nedá, člověk se s tím musí popasovat. Vším jsem si musela projít a bylo pro mě hodně těžké to zpracovat,“ řekla otevřeně.

Zkušenost spojená s tátovou smrtí prý spisovatelku navždy změnila. „Po tom, co se to stalo, jsem si procházela silnými emocemi, a uvědomila jsem si, že jsem žila v takové uzavřené emoční rovnováze, a to také není dobře. Před tím, než otec zemřel, jsem asi deset let vůbec neplakala a vůbec mi to nechybělo. Teď už se pláčem ventiluji poměrně často,“ přiznala Hana Lasicová. 

Video
Video se připravuje ...

Poslední poklona Milana Lasici (†81): Video z posledních vteřin před smrtí Pluska.sk

Fotogalerie
51 fotografií