Bývalá herečka a slovenská diplomatka Magda Vášáryová (75) zveřejnila během adventu krásné fotografie s dcerou Hanou (42) a vnučkami Ester (11) a Stelou (8).

Na snímcích chybí jen mladší dcera Žofie (40). „Jinak jsme na nich všechny holky,“ napsala Vášáryová k adventním fotografiím na facebooku. Dcera a vnučky jí dělají velkou radost. „Těším se na každou jejich návštěvu. A pozdravuji do Česka!“ řekla včera deníku Aha! hvězda filmových Postřižin, když jsme ji kontaktovali.

„Dnes je pro mě důležité jeho odchod ustát. Žili jsme spolu čtyřicet let. Nebyli jsme klasické manželství, nevysedávali jsme večer u televize, často jsme byli pryč. Já jsem v mezičase byla osm let velvyslankyní ve Vídni a ve Varšavě, zatímco muž zůstal v Bratislavě, kde měl svoje divadlo,“ řekla vdova Magda loni o soužití s hercem, který se proslavil ve dvojici s Júliem Satinským (†61). V létě 2021 zemřel Lasica přímo na jevišti svého milovaného divadla. Vašáryová u toho tehdy byla.

Dcera Hana: Smrt jsem viděla

S otcem se ještě v závěru jeho oživování přivolanými záchranáři stihla rozloučit i starší dcera. „Byla jsem zrovna na nějakém teambuildingu, máma mi volala, ale tehdy otec ještě žil. Běžela jsem do divadla, přišla jsem tam a akorát tehdy odcházel lékař,“ vzpomínala Hana před časem s tím, že jí tento okamžik velmi pomohl.

„Jinak se s tím člověk smiřuje, když si to musí naplno odžít, tu emoci. Když to nevidí, tak se i jinak staví k pohřbu, může to všechno vytěsňovat. Ale když se toho účastní, a já jsem tu smrt viděla, tak se to nijak vytěsnit nedá. Člověk se s tím musí popasovat,“ dodala známá spisovatelka.

Video
Video se připravuje ...

Postřižiny. Těhotná Vašáryová pořád jedla, nepřibrala ani deko. Videohub

Fotogalerie
41 fotografií