Tomášův předčasný odchod jeho blízkými i kolegy velmi otřásl. Byl to hasičský srdcař, který každému vždy ochotně pomohl. Ve svém volnu působil jako lesní hospodář v Rabí na Klatovsku, čímž si vysloužil přezdívku Hajnej.

„Každou volnou chvilku trávil v lese. K lásce k přírodě jej vedli rodiče již od malička i proto, že dědeček a tatínek jsou hajnými,“ uvedl Bohumír Bucifal, velitel družstva směny B sušických hasičů.

Hasič tělem i duší

Řady profesionálních hasičů Tomáš rozšířil v lednu 2021. Jeho působištěm se stala hasičská stanice Sušice. Od první chvíle se mu práce moc líbila, stále se zdokonaloval.

„Hodně ho zajímala lezecká technika, neboť byl horolezec tělem i duší. Zdolával vrcholky Alp, ale také kopečky na Šumavě, kterou měl moc rád,“ popsal Bucifal.

Tragický odchod

Hasičina se prostě stala Tomovým osudem. „Byl to velký bojovník, kterých je dnes již velmi málo. To ostatně prokazoval i v SDH Rabí, kde byl členem jednotky a ve sboru,“ doplnil Bucifal.

„Tome - Hajnej, budeš nám moc chybět. Čest Tvé památce,“ vzkázali mu kolegové hasiči do nebe. Upřímnou soustrast rodině i kamarádům vyjadřují též lidé na sociální síti.

Nešťastným pádem ze stromu se zabývají klatovští kriminalisté. Zjišťují, co přesně se v lese při sběru jmelí stalo. Ze stromu se třeba mohla nečekaně ulomit větev a konec byl tragický.

VIDEO: Minuta ticha za dobrovolného hasiče Honzu, zemřel před rokem při požáru roubenky.

Video
Video se připravuje ...

Minuta ticha za dobrovolného hasiče Honzu, zemřel při požáru roubenky. HZS Ústeckého kraje

Fotogalerie
3 fotografie