Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Obrovský smutek v bojnické zoo: Mladý ošetřovatel Lukáš (†25) nečekaně zemřel

Autor: jel - 
16. září 2023
17:26

Smutná událost zasáhla zoologickou zahradu ve slovenském městě Bojnice. Pětadvacetiletý Lukáš, který tam pracoval jako ošetřovatel, nečekaně zemřel. Mladík miloval přírodu, zvířata i život. Zaměstnance zoo tragická zpráva velmi zasáhla, když Lukáš odcházel na neschopenku, nikdo netušil, že už se mezi ně nevrátí.

Lukáš žil v obci Lazany, kde působil jako dobrovolný hasič. V roce 2021 začal pracovat v Národní zoologické zahradě Bojnice. Nejprve pracoval jako zahradník, ale protože miloval práci se zvířaty, která ho naplňovala, minulý rok v lednu se stal ošetřovatelem. Většinu času se staral o malé šelmy, poslední měsíc ale začal i u slonů. O tom, že Lukáš byl velkým milovníkem zvířat, vypovídá i jeho profil na sociálních sítích, kde s nimi sdílel mnoho fotografií i příspěvků.

Vážná nemoc

„Zaměstnanci zoo to velmi otřáslo. Odešel člověk, který měl rád přírodu, zvířata a život jako takový. Zůstanou už jen vzpomínky. Je nám to velmi líto,“ řekla pro Nový Čas vedoucí odboru marketingu bojnické zoo Andrea Klasová. „Když Lukáš zůstal koncem července doma na neschopence, nikdo netušil, že už se nevrátí,“ dodala se smutkem v hlase.

Maminka zesnulého mladíka Mária webu řekla, že Lukášovi v červenci diagnostikovali velmi závažné onemocnění. O co přesně šlo, ale nesdělila. „Byl naše sluníčko, které nám vždy svítilo. Stále se usmíval a vždy všem pomáhal,“ svěřila se nešťastná žena.

Upřímnou soustrast na sociálních sítích rodině vyjádřila nejenom bojnická zoo, ale také sbor dobrovolných hasičů, k nimž mladík patřil. „V životě jsou chvíle, o kterých víme, že přijdou, ale přece nás jejich příchod překvapí. Tak jako ztráta blízkého člověka. Srdce našeho Lukáše přestalo bít navěky,“ napsali hasiči.

Video  Šimpanzi v plzeňské zoo mají nově upravený výběh.  - Romana Vébrová
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi