Nejstarší syn Karla Svobody (†68) vydal nedávno hodně třaskavou knihu o tátovi. Píše v ní třeba o tom, že se chtěl hitmaker s Vendulou rozvést. 

„Není bez zajímavosti, že když Karel s Vendulou uzavřel předmanželskou smlouvu, vytvořil tím situaci, že Vendula by při rozvodu z manželství odešla bez jakéhokoliv majetku. Inu, byla by na tom lépe, kdyby se »starý mlynář« utancoval... Karel se nakonec rozhodne věřit tomu, že má doma hodnou holku a on je vlastně ten, kdo to má v hlavě popletené. Verzi o Dorotě Máchalové zatím odkládá na polici společně se žádostí o rozvod,“ píše se v knize. 

Video
Video se připravuje ...

Pizingerová (51) má jasno: Pepa (36) by mě hnal, kdyby… Markéta Reinischová

Autor publikace Karel Svoboda - Žít tvrdí, že na devadesát devět procent si ani Karel, ani Vendula, nebyli věrní. Také je prý přesvědčený, že zatímco skladatel seděl doma, jeho žena byla »v tramtárii« a bavila se. 

Vendula se odmítla ke knize vyjádřit. Přesto jí velmi mrzí, co syn jejího muže 16 let pod Karlově smrti vytahuje na veřejnost. Pár slov proto napsala na sociální síť. 

„Jsem našla tuhle starou fotku, na ní už jsem byla vdaná a byla i matkou, ale zároveň jsem byla nepopsaným listem… z povrchu jsem chtěla vklouznout dovnitř, tak, abych zapadla! Dnes už vím, že vůbec nevím, kam jsem chtěla patřit, ale vím proč… už tenkrát jsem měla paměť (z vyprávění mého muže) o třicet let delší, ale zkušenosti prožité na vlastním těle jsou jen Vaše. A po těch dlouhých letech vím, že se nemůžu nechat spoutat okovy veřejného mínění… Trvalo to. Patřím sobě a svým dětem… Těm, co mě rádi vidí… Podceňovala jsem spousty věcí… No jo, no, jiný úhel pohledu někdy stačí,“ napsala k archivnímu snímku Pizingerová, která je matkou dvou synů - Jakuba Svobody (18) a Josefa Pizingera (3). Dcera Klárka bohužel v roce 2000 zemřela na leukemii.

Fotogalerie
54 fotografií