Obavy a beznaděj jsou pryč. Taťána Makarenko má o svém manželovi Martinu Pánkovi konečně dobré zprávy. Podle Super.cz byl její muž propuštěn z vazby. Pánek byl před třemi týdny zadržen ve Skotsku poté, co na něj padlo podezření ze znásilnění šestnáctileté místní dívky. K činu mělo dojít po fotbalovém zápase pražské Sparty v Glasgow.

Policie tehdy zadržela čtyři muže české národnosti a Pánka obvinila ze spáchání trestního činu znásilnění. Hrozilo mu 10 let ve vězení. Ve středu ale došlo k důležitému zvratu v případu. Místní soud rozhodl o Pánkově propuštění z vazby.

„Mohu potvrdit, že byli na kauci propuštěni dva ze čtyř obviněných a jeden již dříve ze zdravotních důvodů. Náš zastupitelský úřad v Londýně a generální konzulát v Manchesteru je po celou dobu v kontaktu s rodinami dotyčných. Vyšetřování samozřejmě dál běží,“ potvrdil Blesku Pánkovo propuštění ministr zahraničních věcí Jan Lipavský. 

Modelka si tak může konečně oddychnout. Její manžel Martin Pánek dnes přistál na Letišti Václava Havla v Praze, kde si ho také vyzvedla. „Martin Pánek byl propuštěn ze zadržovací vazby, což vzhledem k té povaze té kauzi, vnímáme jako odpovídající řešení. Skotské úřady nepovažují za nutnost osobní přítomnost ve Skotsku. My spolupracujeme jak se skotskými úřady tak s kolegou právníkem ve Skotsku, takže budeme postupovat v maximální součinnosti v řádu vyšetření té věci a samozřejmě doufáme, že se to nedorozumění brzy vysvětlí. Ale samozřejmě nemáme ještě dostatek informací, tak si musíme v tuto chvíli k té věci všechno ujasnit,“ řekl eXtra.cz Pánkův právní zástupce na letišti.

Zda ale shledání manželů bylo romantické, těžko říct. Každopádně Makarenko nevypadala vůbec radostně a na letišti spíš celou věc probírala právě s manželovým právníkem. S Pánkem budou mít doma nejspíš hodně dlouhou a těžkou rozmluvu.

Video
Video se připravuje ...

Šéfka Miss Táňa Makarenko: První detaily o blížící se svatbě se zámožným podnikatelem! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
51 fotografií