„Mohu potvrdit, že můj manžel byl ve skupině osob, které zadržela skotská policie při nedávném výjezdu na fotbal,“ řekla Makarenko webu Super.cz, který informaci přinesl jako první. Více informací o svém muži Martinu Pánkovi nemá, netuší, jak na tom v tuto chvíli je.

Pánek byl zadržen ve Skotsku, což také potvrdilo velitelství Metropolitní policie Scotland Yard s tím, že zadrželi čtyři muže.

„Můžeme potvrdit zadržení skupiny českých občanů ve Spojeném království. Náš zastupitelský úřad v Londýně a generální konzulát v Manchesteru jsou v kontaktu s rodinami zadržených. Další informace nebudeme sdělovat,“ uvedla česká diplomacie.

Zatčení mají být podezřelí ze znásilnění,“ potvrdily pro CNN Prima NEWS místní zdroje. Důvod tohoto kroku není dosud známý, dodal web.

„Tři muži byli obviněni ze znásilnění, potvrdil mi včera (ve čtvrtek, pozn. red.) úřad The Crown Office, jež slouží jako prokuratura,“ sdělila redakci CNN Prima NEWS skotská novinářka, která se případu věnuje. Tamní policie podle jejích slov obvykle žádné bližší informaci neuvádí, ale prokuratura je v tomto ohledu sdílnější. „Dokud nejsou uvedeni právníci, kteří zadržené zastupují, není možné zjistit nic dalšího,“ vysvětlila s tím, ve Skotsku platí přísný zákon zajišťující anonymitu podezřelých.

Kontaktovali jsme tedy výkonného ředitele Vyšehrad Group Tomáše Bílka s tím, že sháníme jejich obchodního ředitele Martina Pánka, a zda o jeho vazbě ve Skotsku ví. „Ten je v zahraničí. Ano, to víme! Není možné se s ním teď spojit. Společnost Vyšehrad se k celé záležitosti odmítá vyjádřit, nebudeme to komentovat!“ řekl Blesku výkonný ředitel Bílek.

Makarenko je z celé situace pochopitelně v šoku. „Od té doby žiju v nejistotě a obavách, anglosaské právo je diametrálně odlišné od toho českého, stejně jako postupy skotských úřadů. Informační transparentnost je z mého pohledu velmi nízká, komunikace s manželem je možná jen v minimální míře, sama tak mám bohužel jen minimum informací,“ svěřila se Super.cz s tím, že doufá, že se jedná o velké nedorozumění a manžela jí brzy propustí na svobodu.

Video
Video se připravuje ...

Šéfka Miss Táňa Makarenko: První detaily o blížící se svatbě se zámožným podnikatelem! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
35 fotografií