Všichni ji měli rádi, jak kolegové ze světa vážné hudby, tak její pedagogové a mistři z oboru. Šokující zprávu o její dobrovolné smrti oznámil houslista a její učitel Alexander Shonert. A ostatní kolegové se nyní snaží přijít na to, proč tak talentovaná a usměvavá dívka odešla ze světa příliš brzy.

Vzala mi nečekaná zpráva dech, nestala se pod psychický tlakem? Moc krásná, byla květinková. Kdo miluje housle, miluje sebe,“ napsala do komentáře jistá žena. A známá klavíristka Natalia Shonertová na to zareagovala. „Ano, měla psychický tlak. A nemůže za to... Já to vím,“ odpověděla smutně.

Zdrcení z její smrti jsou i kolegové, s nimiž měla Veronika Jugasová odehrát úterní koncert s názvem Svátek hudby v Praze pod taktovkou houslového virtuosa Václava Hudečka. „Upřímnou soustrast, bylo velmi smutné bez ní dnes na koncertě hrát,“ posteskla si mladičká houslistka Amálie Dobšíková.

A jak se ukázalo, sboristé o její sebevraždě věděli dřív, než samotný Hudeček. „Mně to řekli až po koncertě. Je to šílené, pořád se z toho nemůžu vzpamatovat,“ napsal zarmoucený houslista. Mladí houslisti už to věděli od pondělí a úterní koncert zahráli pro Jugasovou.  

Pro mladičkou Veroniku pláče i její profesorka z Pražské konzervatoře Dana Vlachová a také houslistka Markéta Muzikářová. „Cože? Co se stalo? Já ji objevila a učila na ZŠ mezi jejím 6 a 8 rokem a pak, když jsem šla na mateřskou, ji paní Vlachové předala. Ježiš, co se stalo? Taková talentovaná a skvělá holka!“ psala v šoku Muzikářová. Jak už Alexander Shonert v jednom ze svých příspěvků uvedl, talentovaná houslistka s největší pravděpodobností spáchala sebevraždu.

Video
Video se připravuje ...

Slovenští vyšetřovatelé řeší případ dvou tragických úmrtí na jihu země. TV JOJ

Potýkáte se s problémy?

Máte pocit, že se nic nedaří a už nemůžete dál? Nestyďte se požádat o pomoc.

Linka první psychické pomoci, nonstop a zdarma: 116 123

Linka bezpečí pro děti a mládež, nonstop a zdarma: 116 111

 

Fotogalerie
24 fotografií