Zpočátku milý, zábavný a příjemný muž, do kterého se Šárka Vaňková bezhlavě zamilovala, se začal nenápadně měnit v manipulátora, který citově vydírá. „Zpočátku to přicházelo potichu, psychicky. Ten člověk si pomalu začíná kolem vás tvořit jakýsi kruh, začíná vás separovat od lidí, zpětně si uvědomuji, že jsem v tom období celkem málo komunikovala s rodinou, pak přijde první facka nebo první šťouchnutí,“ přiznala zpěvačka v pořadu 13. komnata.

Úplně první facku si Šárka nepamatuje, ale zcela jistě ví, že partner tehdy nebyl střízlivý. „Pak přijdou nadávky, sprostý nadávky. Člověk se pak začne bránit, že to už není normální a pak je z toho bitka. Já jsem ale tehdy se svou tělesnou konzistencí neměla vůbec šanci se bránit, když nad vámi stojí dvoumetrový chlap se žehličkou a vy se klepete na zemi, tak nemáte šanci. Na policii jsem šla jednou, když páni policajti odjeli, tak jsem dostala ještě za to. Zavřou se dveře a příběh pokračuje dál,“ svěřila se drobná Vaňková.

O domácím násilí tehdy zarytě mlčela. A to přede všemi, i před svou rodinou. Bála se, že se to dostane k široké veřejnosti. Přesto ve chvíli, kdy nad ní partner stál s žehličkou v ruce, v pomoc zadoufala. „V tu chvíli jsem nevěděla, jestli se ho tak strašně bojím, nebo jestli chci, aby to udělal, aby se to konečně někdo dozvěděl. Protože modřinu zamaskujete, ale kdyby mi roztřískal hlavu žehličkou, tak už na to představení prostě neodjedu,“ přiznala zpěvačka, která po nakládačce od partnera vždy zamaskovala modřiny a odjela hrát komické představení pro lidi.

Anketa

Chrání zákony dostatečně oběti domácího násilí

Ano, záleží na vymáhání současných zákonů
Ne, v některých ohledech by se měly zpřísnit
Ochrana obětí domácího násilí by měla být mnohem komplexnější a zákony přísnější

Nakonec si přiznala, že partnerovo chování opravdu není v pořádku a začala plánovat útěk. Během půl roku si pronajala vlastní byt a vyčkala na okamžik, kdy partner usne a s nachystanými věcmi se nad ránem vyplížila ze společné domácnosti. Partner ji pak ještě nějakou dobu sledoval, ale ničeho nedosáhl. Šárka se se svou minulostí postupně vyrovnala, začala si opět věřit a znovu se zamilovala. Tentokrát se jejím vyvoleným stal hudebník Petr Vondráček.

Video
Video se připravuje ...

Šárka Vaňková: Co prozradila o vztahu s Petrem Vondráčkem? Šárka Stejskal, Elmer Carvalho

Fotogalerie
45 fotografií