Online šejdíři, kteří skrze sociální sítě tahají z důvěřivých lidí peníze, v poslední době zneužívají fanoušky slavných celebrit. Vydávají se právě za nejrůznější hvězdy, herce, zpěváky i influencery, a pod nejrůznějšími fintami se snaží ze snadno ovlivnitelných jedinců získat finance. Například tvrdí, že je potřebují na vydání nového cédéčka, na reklamní kampaň, pro odblokování zablokovaného účtu v bance... A k tomuto účelu byl naposledy zneužitý Marian Vojtko.

Muzikálová hvězda, která zazářila třeba v Muži se železnou maskou, Plesu upírů či ve Fantomovi Opery, kde obvykle ztvárňuje hlavní mužské party, nyní před podobnými hochštaplery varovala na sociální síti. Vojtko sdílel část konverzace, ve které někdo, vydávající se právě za něj, potřebuje 12 tisíc euro na jakousi pokutu, aby mohl získat přístup k zablokovanému účtu. To je na první pohled podezřelé, jenže pozor, tentokrát měli podvodníci i „důkaz“.

Video
Video se připravuje ...

Marian Vojtko s partnerkou: První slova o svatbě! Markéta Reinischová

Tím byla fotka Marianova řidičského průkazu! Je na něm zpěvákova fotka, správné datum narození... ale další detaily při bližším zkoumání neodpovídají realitě. Například je tam uváděné místo narození Ústí nad Labem, přestože google vám na první dobrou vyplivne, že na svět přišel před padesáti lety ve slovenské Banské Bystrici. Podezřele vypadá i jeho údajné rodné číslo na dokladu.

„Tak to je už hustý. Dávejte pozor... Už jsem psal, že kromě tohoto profilu nemám žádný jiný,“ varoval na svém skutečném instagramu Vojtko fanoušky, kteří by se mohli nechat napálit. Přece jenom vidina komunikace s oblíbencem na kávě je pro mnohé lákavá... a ještě lákavější je mu poskytknout pomocnou ruku. Tak snad díky Marianovu varování nikdo tu chybu neudělá...
Fotogalerie
45 fotografií