Koncert začal Händelovou árií Ombra mai fu, kterou Gott nazpíval na svou nejprodávanější desku Vánoce ve Zlaté Praze.

„S touhle árií jsem absolvoval Vysokou školu múzických umění v Bratislavě,“ vzpomínal Vojtko a děkoval svým rodičům, kteří seděli v první řadě, za to, že ho podporovali v tom, co chtěl dělat.

Potom spustil slavné světové songy i hity z českých muzikálů, ve kterých jako stálý člen divadel Broadway a Hybernia účinkuje. Neutuchající potlesk ale následoval, když s Terezou Mátlovou (47) zapěl Bocelliho Con Te Partirò, tedy duet Sen v nás zůstává, který se u nás proslavil v podání Gotta a Lucie Bílé (57).

A když potom Marian se svými 4Tenory zapěl Slavíkovu píseň Jdi za štěstím z pohádky Jak se budí princezny, lidé slzeli.

Božská Eva

A na vlně Karla Gotta se jelo dál. S Michaelou Štikovou Gemrotovou (37) vystoupil Vojtko s árií z Fantoma Opery, kterou zpíval Slavík s Evou Urbanovou (61). A s touto operní pěvkyní, která Vojtkovi přišla také pogratulovat písní, si oslavenec zazpíval duet Ráj bláznů.

Ten „božská Eva“ na koncertech zpívala s Karlem s velkým úspěchem. „Byla to pro mě velká zodpovědnost zazpívat si part právě takové hvězdy, a ještě s takovou operní divou,“ svěřil se Vojtko.

Jeho poslední písní před přídavky byla Pavarottiho Funiculì, funiculà – tu Gott nevynechal na většině svých koncertů. A úplně poslední přídavek byl Slavíkův hit Zůstanu svůj.

Po něm následoval neutuchající potlesk, několikatisícový dav se zvedl ze židlí a s Vojtkem písničku zpíval jedním dechem. Marian byl štěstím bez sebe a Slavík „tam nahoře“ určitě také. A nejenom z toho, že je nesmrtelný, ale především proto, že jeho songy tenor Vojtko zazpíval opravdu skvostně, stejně jako všechno ostatní.

Video
Video se připravuje ...

Marian Vojtko: Partnerka ví, že nejsem svatební typ. David Turek

Fotogalerie
38 fotografií