Film Úsvit mladého režiséra Matěje Chlupáčka se uváděl do českých kin hned na dvou místech. Začalo se v pražské Lucerně, kde se také shromáždila řada slavných tváří, včetně hlavních protagonistů. 

Eliška Křenková (33), coby hlavní hvězda filmu, přišla ve velmi sexy šatech s výstřihem, holými zády a proklatě vysokým rozparkem. I proto si bedlivě hlídala každý krok po schodech, aby nejen o šaty nezakopla, ale aby nevykouklo víc, než by mělo. 

Při uvedení filmu se herci slézali před plátno netradičně bočním dveřmi, tak totiž herci do Lucerny vstupovali za první republiky. A neobvyklý příchod se stal málem osudným pro Marthu Issovou (42). Pod dveřmi jsou totiž tři schůdky, na kterých herečka zaškobrtla a už to vypadalo, že spadne na zem. Lidem v sále při pohledu na ni zatrnulo, ale Martha to naštěstí vybrala a zůstala stát. 

Další trable na ni, stejně jako na producentku filmu Maju Hamplovou a taktéž Elišku Křenkovou, čekalo při přecházení tramvajových kolejí na ulici. Filmový štáb se totiž asi půl hodinky po uvedení filmu v Lucerně přesunul na druhé uvádění do protějšího kina Světozor. A jelikož se Prahou v úterý večer prohnala silná bouřka, ulice a koleje byly zcela mokré. Dámy ale koleje naštěstí šikovně a opatrně přeskákaly, jeden gentleman dokonce Křenkové nesl vlečku od šatů, aby si je nezmáčela.

O pozdvižení se ale postarali i pánové, kteří se přišli na premiéru Úsvitu podívat. Zdeněk Piškula (25) se předvedl v novém účesu, kdy se nechal ostříhat na ježka a přivedl s sebou novou přítelkyni. Ta se překvapivě pyšnila stejným účesem, taktéž ostříhaná na ježka. Ač vypadali jako sourozenci, bylo na nich vidět, že jsou zamilovaní až po uši. 

Novou image s hustým knírem pod nosem předvedl také Jiří Mádl (36) a po dlouhé době se objevil ve společnosti frontman kapely Support Lesbians Kryštof Michal (49), který byl v civilu k nepoznání. 

Na následném mejdanu to pak pořádně ve velkém rozjel hlavní hrdina filmu Miloslav König, který si večírek náležitě užíval. Nejdříve popíjel pivečko u stolku, obskakoval dámy u stolku, nosil jim dortíčky. Neustále s někým klábosil, pálil jednu cigaretu za druhou a po chvilce se zdálo, že i trochu přebral. Pak ale DJ pustil jeho oblíbenou písničku, to ho zvedlo ze židle, spěchal na parket a vrhnul se do divokého tance. A to už roztančil i zbytek hostů a pařilo se až do dvou do rána. 

Na večírku pochopitelně nechyběl ani další hrdina filmu Ladislav Hampl (42), který zachoval dekórum ve smokingu, pozorně se loučil s odcházejícími hosty a byl také jedním z těch, kteří na mejdanu zůstali až do konce. 

Video
Video se připravuje ...

Úsvit: Podívejte se, jak vznikaly masky film o 30. letech 2Media

Fotogalerie
116 fotografií