Vlastimil Burda se fanouškům Patricie Janečkové ozval skrze její oficiální profil na sociální síti, kde všem nejprve poděkoval za účast, obrovskou podporu a hlubokou soustrast.

„Tuhle srdcervoucí bolest jen částečně mírní pocit, spíš víra, že Paťce už je opravdu lépe. Zaslouží si totiž jen to nejlepší. Bojovala statečně, pokorně, skromně, a dokonce s vtipem a svým krásným úsměvem. Byla silná jako málo kdo. Nikdy si, během téhle zákeřné nemoci, na nic nestěžovala, zvládla i to, co občas ani zdraví ne, a nakonec zvítězila. Neodešla sama! Byla, je a bude dál upřímně milovaná, obdivovaná, inspirativní a nezapomenutelná. Jsem šťastný, že jsem ji mohl doprovázet a jít s ní až do samého nového začátku. Nebylo to lehké, ale nádherné. Děkuju za Tebe, Pati,“ napsal zdrcený manžel zesnulé pěvkyně a někdejší vítězky pořadu Talentmanie.

 „Kdo v srdci žije, neumírá,“ stojí na parte, které bylo rovněž zveřejněno na sociální síti. Podle něj se poslední rozloučení pro veřejnost bude konat v sobotu 7.10.2023  od 11 do 13 hodin v kostele Svatého Ducha v Ostravě – Zábřehu. Od 14 hodin pak proběhne poslední rozloučení pro rodinu a pozvané.

Pietní místo

V Ostravě, kde Patricia, jež se narodila slovenským rodičům v Německu, vyrůstala a žila, vzniklo pietní místo. Nachází se před Divadlem Jiřího Myrona, domovské scény muzikálového souboru Národního divadla moravskoslezského, kde Patricia působila jako sólistka. Na budově vlaje černá vlajka. Pietní místo přichystala rovněž Fakulta umění.

Video
Video se připravuje ...

Pellegrini na Slovensku rozhodne? Tereza H. přiznala tanec u tyče. A změny na Bertramce Bára Horáková

Fotogalerie
42 fotografií