Na tomhle filmu sice nestrávil měsíce práce, přesto musel od začátku jít do věcí, do kterých se hercům obecně moc nechce. Maskér mu totiž vymyslel náročnou masku ze silikonu, kterou na Hampla každý den před natáčením lepili 4 hodiny.

Přišel o obličej

„Měl jsem to od očí až po krk, včetně nosu a rtů. Nejdřív se udělal sádrový odlitek mojí hlavy a na to pak připravovali silikonové části, ty se pak na mě lepili a barvili 4 hodiny. Masek bylo celkem sedm a jedna náhradní,“ popsal Blesku herec, který už kvůli sádrovému odlitku trávil 9 hodin ve vlaku.

14 hodin na place

„Musel jsem kvůli tomu jet čtyři a půl hodiny do Bratislavy vlakem, tam jsem strávil 50 minut a čtyři a půl hodiny zpátky,“ dovysvětlil s tím, že kvůli všudy přítomnému silikonu přes celý obličej ztratil mimické schopnosti a musel se s tím na kameru vypořádat. V masce točil i 14 hodin! „Samozřejmě podléhala poločasu rozpadu a musel jsem se k ní chovat. Od maskéra jsem se dozvěděl, že když pracoval pro Němce s jedním Američanem a dělal mu nos, tak si vyžádal větrák na plac, aby se ta maska nerozbořila. Tak jsem si ho vyžádal taky,“ přiznal. „Mohl jsem pít jen brčkem, protože to kolem rtů bylo hodně choulostivý,“ doplnil Hampl, který dorazil představit film na karlovarský festival.

Kšeft od bejvalky

V hledáčku režisérů a castingových agentur už je dobře zavedená značka, byť hraje většinou menší, i když výrazné role. Do dobového příběhu s detektivní zápletkou ho obsadila bývalá manželka a castingová režisérka Maja Hamplová (33). „Kdybych byl její bývalý muž, ale černovlasý a vyhublý, tak roli nedostanu. Šlo o to, abych byl předobrazu postavy podobný,“ vysvětlil Jarmil z Okresního přeboru.

Fotogalerie
18 fotografií