Po kolikáté se prošla po červeném koberci už ani nepočítá. Zato její obdivovatelé ano. Co šaty, to promyšlená extravagance s třešničkou na dortu v podobě hlubokých dekoltů. Ať už to byla gigantická modrá róba z předloni nebo legendární fuchsiové šaty na tělo, které víc odhalovaly než zahalovaly.

„Dekolt, nebo nedekolt není pro mě podstatný,“ okomentovala svůj střízlivý výběr Blesku. „Víte, já věci v životě nechávám plynout. Předloni mi přišel do cesty Boris Hanečka a byli jsme nadšení, že si uděláme krásný velký šaty. A teď mi přišla sama do cesty Petra Balvínová. Ty věci se přitahují samy, já to nevymýšlím dopředu,“ tvrdila Jitka, kterou doprovázel manžel Petr Čadek (44).

Civilnější šaty doplnila alespoň luxusními šperky s drahými kameny. „Radši bych se blyštila duší než kameny, ale doufám, že je to aspoň v souladu,“ vtipkovala podivně. A hned dodala, že Mezinárodní filmový festival nevnímá tolik jako svátek módy. „Můžeme se bavit o hlubších tématech, než kdo se jak obléká. Chápu, patří to k festivalu a lidi určitě čekají na červený koberec, co kdo má, ale pojďme se bavit o emocích, které filmaři přinášejí,“ hlásá vnadná tmavovláska, která by výběr šatů možná zpětně změnila.

I když venku lilo jako z konve, v hotelu Thermal bylo pořádné dusno. Herečka se pořád ovívala vším, co bylo po ruce. „Zdržíme se jen maličko, protože pojedeme za dětmi, já se pak ještě vracím pracovně někdy uprostřed týdne,“ přemýšlela nahlas.

 

Video
Video se připravuje ...

Ornella Koktová na MFF KV: Po 11 letech na místě, kde se vyhrotil vztah s Pepou. Markéta Reinischová

Fotogalerie
19 fotografií