Zatímco Daniela Písařovicová, dnes už Brzobohatá, benefiční koncert v Pražské křižovatce moderovala, její manžel Ondřej Brzobohatý tam hrál na piano. Krásná moderátorka se oblékla do černých sametových šatů s průřezem na zádech a malým rozparkem, na pódiu ji doprovázela Kateřina Pechová.

A zatímco dámy uváděly na pódium různé hosty jako zpěváka Petra Pechu, houslové trio Inflagranti či Jana Bendiga, Ondřej Brzobohatý je doprovázel na klavír.

Když si pak střihla jednu písničku i samotná Daniela, Brzobohatý byl z jejího výkonu tak nadšený, že vstal od klavíru a šel svou milou políbit. Před zraky diváků v hledišti tak vystřihli parádní líbačku jako od čerstvě zamilovaných hrdliček.

Vrcholem večera bylo vystoupení Lucie Bílé a jejích oveček, Katky Pechové, Martina Schreinera či Markéty Poulíčkové z divadla Lucie Bílé, kde nyní hrají muzikál Srdeční záležitost.

Jen strach o jazyk?

Daniela Brzobohatá, která celý večer s podtitulem »Společně proti bezmoci« moderovala s herečkou Kateřinou Pechovou, svým chováním opět podpořila spekulace o možném těhotenství. Při přípitku se totiž Daniela zdržela alkoholu. Abstinování záhy odůvodnila tím, že by se jí motal při moderování jazyk, nicméně jazyk smočený v přípitku by ji jistě do kolen nedostal...

Srdečné setkání s nervózní Jarmilou

Součástí koncertu byl i křest kalendáře, který nafotily známé osobnosti spolu s pacienty s ALS během letní charitativní akce Prague City Swim, kde se s nemocnými každoročně scházejí profesionální i amatérští plavci. „Byl to krásný zážitek, všichni byli skvěle naladěni,“ pochvalovala si focení Daniela, která se v kalendáři objeví stejně jako její muž Ondřej.

Ten na jednom z listů pózuje s pacientkou Jarmilou Mijovičovou, která měla obavy, že jí nebude Ondřej schopen porozumět, protože už má problémy s artikulací. Ondřej však prokázal vynikající porozumění a s humorem poznamenal: „Vždyť artikuluje lépe než někteří herečtí kolegové!“ Vedle nich se setkání, jež na černobílých fotkách zachytil talentovaný fotograf Jakub Joachim, zúčastnila třeba topmodelka Daniela Peštová (53) anebo herci David Kraus (43) a Vojta Kotek (35). „Z fotek sálá neuvěřitelně pohodová atmosféra,“ je spokojená s výsledkem ředitelka spolku ALSA Eva Bezuchová. Kalendář je za cenu 599 Kč k dostání přes e-shop spolku.

Strašák na tři? ALS!

ALS neboli amyotrofická laterální skleróza je neurologické onemocnění způsobující postupnou degeneraci buněk ovládajících svaly. Nemocní přicházejí postupně o schopnost chodit a vůbec se hýbat, ztratí cit v prstech, mají potíže s mluvením. Nakonec skončí zcela ochrnutí, a než se udusí, pohybují už jen očima. To vše se přitom děje při plném zachování psychických a rozumových schopností! Doba přežití se udává mezi 3 – 5 lety od stanovení diagnózy. Tuto strašlivou nemoc zaplatili v Česku životem třeba expremiér Stanislav Gross (†45) či fotbalista Plzně Marián Čišovský (†40).

Bendig a Pechová: Mají osobní zkušenost!

Pro mnohé vystupující byl večer emočně náročný. S nemocí ALS totiž mají osobní zkušenost. Jan Bendig například zpíval pro svou kamarádku, která nemoci bohužel podlehla. „Bylo šílené sledovat, jak to tělo pomalu a jistě odchází. Ta píseň bude pro ni,“ uvedl zpěvák. Také moderátorka večera Kateřina Pechová má za sebou podobně smutnou zkušenost, na ALS zemřel před 7 lety její nevlastní otec.

Video
Video se připravuje ...

Manželé Brzobohatí spolu na jevišti! Kdo je nervózní z přítomnosti druhého a čí tchýně lépe vaří? Videoredakce ženských webů

Fotogalerie
48 fotografií