Po obou svých rodičích podědila Kateřina Šebrlová pohybové nadání. Aktivně hraje fotbal za Slavii (a objevila se dokonce i v reprezentaci do sedmnácti let) a pod dohledem maminky Evy (47), bývalé běžkyně, se věnovala atletice. Na fotbal je zaměřený také její starší bratr - akorát že Štěpán (21) kope za Duklu. Přestože se ale pohybuje ve světě vrcholového sportu, potýká se dcera Romana Šebrleho, uznávaného atleta, s vážnou a život dost komplikující nemocí.

Má cukrovku... „Diagnostikovali mi ji v pěti letech,“ prozradila o své chorobě Kateřina v rozhovoru pro iDnes.cz. „Pamatuju si, jak jsem sedla na kolo a za chvíli už nemohla. Byla jsem unavenější a unavenější a pořád jsem měla žízeň. Co se dá dělat, člověk se s tím musí naučit žít. Jo, je potřeba se hlídat, ale zase to není tak, že bych se musela brutálně omezovat. Jsou i horší nemoci,“ krčí rameny mladá žena, která se z vážné diagnózy rozhodně nijak nehroutí.

Video
Video se připravuje ...

Roman Šebrle: Doufám, že jednou umřu při sportu! Petr Macek

Aktuálně je v druhém ročníku pražské Bezpečnostně právní akademie, a kdyby jí neklapla kariéra profesionální sportovkyně, vždycky z ní může být policistka. „Škola mě baví. Líbí se mi, že je akční. Nesedíme jen v lavici, máme judo, karate... Od třeťáku mě čeká praxe, na tu se těším,“ pochvaluje si totiž Kateřina. Až čas nejspíš ukáže, kam ji nakonec osud zavane. Jednoho dne se třeba také bude moci pochlubit olympijskými medailemi jako její otec...

Fotogalerie
35 fotografií