Když si před víc jak rokem Denisa začala s Petrem Kolečkem, netušila, že bude součástí milostného trojúhelníku, který nakonec nevyhraje. I když to ze začátku vypadalo jako idylka, která skončí šťastně, tak to byly měsíce lží, rozchodů a návratů. Stres, kterým prošla, ale podpořil nemoc, se kterou herečka bojuje od dětství, a to s atopickým ekzémem. 

Je to onemocnění, které nejvíce zhoršuje stres a toho já jsem měla teď poměrně dost. Já jsem ty problémy neměla asi od devatenácti vůbec a pak se to začalo s nějakými stresovými věcmi objevovat znovu a v daleko těžší fázi,“ řekla super.cz Nesvačilová, která vyhledala pomoc na pražské klinice, kde se zabývají čínskou medicínou. 

Video
Video se připravuje ...

Denisa Nesvačilová přiznala: Role sv*ně mě baví! Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Když nás Denisa oslovila, byla v akutní fázi dermatologického onemocnění, které ji v různých vlnách ztěžuje život prakticky od malička. Jedná se o atopický ekzém, který jako autoimunitní onemocnění nelze vyléčit, pouze jej lze mít pod kontrolou...,“ řekla Blesku Mgr. Judita Halvová, která je majitelkou kliniky.

Po intenzivních 3 měsících návštěv, díky akupunktuře, fytoterapii a laserovému ošetření je Denisa z nejhoršího venku a my jsme neskutečně hrdé, že můžeme být součástí její cesty za zdravou kůží. Bez kortikoidů, které jí již nezabíraly,“ dodala lékařka. 

Herečka svolila k fotografiím, které ukazují ekzém v nejhorší fázi a po léčbě. Je zřejmé, že procedury zabraly a Denisa má důvod k úsměvu. 

Co je atopický ekzém? 

Atopický ekzém či atopická dermatitida je dědičně podmíněné chronické onemocnění kůže, kterým trpí hlavně kojenci a děti, přetrvat může však až do dospělosti. Má velmi nepříjemné projevy, k nimž patří především silné svědění, navíc bývá zátěží i z psychologického hlediska. 

Moderní biologická léčba zabírá 

Ekzémy jsou chronická autoimunitní a hlavně nepříjemná kožní onemocnění, která výrazně snižují kvalitu života pacienta. Klíčová je správná léčba, ale také psychický stav pacienta, protože právě stres je jedním ze spouštěcích faktorů této svědivé vyrážky. Vedle standardních léčebných postupů je u nejrůznějších forem ekzémů doporučována také lázeňská léčba pomocí například sirných koupelí. Lékaři také doporučují pobyt u moře, pomáhají především koupele v Mrtvém moři. V poslední době se ekzémy léčí moderní biologickou léčbou, která má právě u této diagnózy velice povzbudivé výsledky.

Fotogalerie
55 fotografií