Česko navštěvuje rodilý Francouz kvůli filmování poměrně často. A nejednou si na hotelový pokoj pozval i několik krásných Češek naráz. Tentokrát k nám ale herec, který proslul také filmy jako 1492: Dobytí ráje (1992), Asterix a Obelix (1999) anebo Drž hubu! (2003), nepřijel pracovně.

Podle informací Blesku šlo o výlet čistě soukromý, v jehož rámci navštívil Moravu a ochutnal její znamenitá vína.

Tajemná Češka

Depardieu je obrovský milovník vína, sám vlastní vinařství o rozloze 140 hektarů i se zámeckou usedlostí v oblasti d’Anjou v údolí řeky Loiry. Jeho pobyt na Moravě měl tedy jasný záměr. V Mikulově Depardieu přespal v hotelu Tanzberg a hned dvě noci pak s přítelkyní strávil ve Villa Daniela v Úvalech u Valtic.

A jeden den se dokonce na kole vydal do letohrádku Portz Insel, kde sídlí rodinné bio vinařství Cibulka. „Přijel s přítelkyní na kole a pobyl u Cibulky asi tři hodiny. Moc mu chutnaly sekty a potom také cabernet sauvignon. Ochutnával a vychutnával a s vinařem Janem Cibulkou si velmi rozuměl,“ práskl na slavného herce jeden z hostů degustace a dodal: „S Cibulkou se nechal i fotit, ale ta jeho přítelkyně, ta se fotografovat nechtěla...“

Že se nechal Depardieu vyfotit hostem ve vinařství, byla velká výjimka. Slavný herec totiž chtěl být na Moravě inkognito. „Rezervoval si pokoj přes internetovou aplikaci. My nevěděli, kdo přijede, takže to byl celkem šok, když vystoupil z auta,“ řekla Blesku recepční v hotelu Tanzberg.

„Ta dáma, co ho doprovázela, nás ale hned snažně prosila, ať ponecháme jeho návštěvu v tajnosti. Tak jsme mlčeli jako hrob,“ dodala recepční s tím, že herec neměl žádná zvláštní přání a choval se jako jakýkoli jiný host.

Herec má bydliště v ruském Mordvinsku, od roku 2013 měl i ruské občanství a pas. Invazi Putina na Ukrajinu ale odsoudil a stal se občanem Spojených arabských emirátů.

Po stopách filmového Obelixe

Slavný herec se vydal do Villy Daniela v Úvalech u Valtic, přespal tu dvě noci.

Gérard Depardieu se zastavil v neděli ve vinařství Kadrnka, které získalo titul vinařství roku 2022. „Ochutnal u nás vlašský ryzlink a suchou pálavu. Ta ho nadchla, odvezl si s sebou celý karton! Po celou dobu byl velmi srdečný, příjemný a hovorný,“ prozradil vinař Jindřich Kadrnka.

Jednu noc strávil Gérard Depardieu v hotelu Tanzberg v Mikulově. „Dal si u nás kachní tašky se zelím a povidlovou omáčkou a k tomu pivo. Byl velice milý a nenáročný, přespal na pokoji číslo osm a nechal nám tady v knize návštěv svou podobiznu,“ prozradila Blesku recepční Barbora.

Video
Video se připravuje ...

Ikonické scény: Božská a sexy sedmdesátá léta Videohub

Fotogalerie
36 fotografií