Herec si s partnerkou před časem založil e-shop s kreativními potřebami, přiznává ale, že obchodníkem by být nemohl. „Jsem mistr nevynucených chyb. A ty v obchodě stojí peníze,“ přiznává.

Sliby chyby

„Koneckonců jako v běžném životě. Třeba když zapomenu zaplatit pokutu nebo zdravotní pojištění. Nejsem úplně ukotvenej v administrativní úrovni reality. Ale naštěstí to vždycky nějak uplácám a ta exekuce brzy skončí,“ přiznává v rozhovoru pro páteční Blesk tv MAGAZÍN.

Do takových extrémů to u něj došlo mnohokrát. „To prostě nezaplatíte parkování, pak si nevyzvednete poštu, protože se třikrát za tři roky přestěhujete, takže vám to uteče. No a pak vás to najde! Tak to zaplatím, omluvím se a řeknu si, že už to nebudu dělat,“ říká otevřeně bývalá hvězda primáckých seriálů Modrý kód a V.I.P. vraždy.

Skřípli ho

A kdy do dluhů takzvaně zahučel nejvíc? „Když jsem si bral v osmadvaceti první hypotéku, musel jsem mít potvrzení o bezdlužnosti. Právě tak jsem zjistil, že mě čtyři pokuty za černou jízdu někdy v osmnácti vyšly asi na osmdesát tisíc! Přitom ta samotná pokuta byla třeba dvě kila,“ vzpomíná Měcháček.

„To byly přesně ty svině exekutorský, který rozdělovaly a natahovaly případy. Tehdy mě to skříplo,“ popisuje své tehdejší starosti herec, kterého od srpna můžete vidět i v Macbethovi na Letních shakespearovských slavnostech.

Půjčili mu kamarádi

Zatímco jiní se kvůli přemrštěným poplatkům a penále pro exekutory zadlužují čím dál víc, herce tehdy zachránili přátelé. „Vezměte si, kolik lidí tohle zažívá a nemá štěstí na kamarády, co mu půjčí. Já si to zasloužil, ale těch nezasloužených, v podstatě kriminálních exekucí je pořád spousta. Naštěstí se proti neoprávněným exekucím už postavila spousta šikovných právníků – třeba Petr Němec, kterého sleduju na twitteru, do nich slušně buší,“ říká.

 

Velký rozhovor s Tomášem Měcháčkem už zítra v Blesk tv MAGAZÍNU!

 

Video
Video se připravuje ...

Hodný bankéř Tomáš Měcháček: Na otázky o lžích měl jasnou odpověď! Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Fotogalerie
29 fotografií