„Dražba je odročena na neurčito a nebyla vydána nová dražební vyhláška,“ sdělila Blesku pracovnice Exekutorského úřadu v Olomouci, který prodej hercovy jediné nemovitosti nařídil.

Hrál vabank

Jen osmnáct hodin před začátkem exekuční dražby svého bytu (proběhnout měla včera – pozn. red.) vsadil Taclík všechno na svou poslední kartu: podal sám na sebe návrh na zahájení insolvenčního řízení – neboli vyhlásil osobní bankrot – a čekal, jak tento jeho vabank dopadne. Ve středu jedenáct minut po šestnácté hodině si mohl oddechnout.

Městský soud v Praze vydal vyhlášku, která vše zvrátila. „Ve věci dlužníka Marka Taclíka bylo zahájeno insolvenční řízení,“ stojí v soudním dokumentu. Toto rozhodnutí zrušilo dražbu jeho bytu a herec tak pro tuto chvíli zachránil střechu nad hlavou nejen pro sebe, ale i svého prvního potomka, jehož čeká s přítelkyní Pavlou.

Dluhová past

Taclík se do dluhové pasti dostal už v roce 2004, kdy ztratil schopnost splácet úvěr od banky. Pak se přidaly další dluhy, jejich výše se zastavila až na částce 2 400 000 korun. Ze začarovaného kruhu se nevymotal dodnes.

I tihle zbankrotovali…

Bořek Slezáček (49)

Moderátor, herec a exmanžel Simony Krainové (44) nezvládal splácet všechny své závazky, osobní bankrot vyhlásil v roce 2015 kvůli 11 exekucím ve výši přes 800 tisíc korun.

Bolek Polívka (68)

Herce, mima, komika a divadelního principála dostala v roce 2013 do problémů jeho farma na Vyškovsku. Soud ovšem návrhu na jeho osobní bankrot po roce tahanic nevyhověl.

Andrej Hryc (67)

Slovenský herec známý z Černých baronů nebo ze seriálu Ulice se 15 let snažil vypořádat s dluhy po Rádiu Twist, osobní bankrot vyhlásil loni, prý aby se dostal ze spárů košické konkurzní mafie.

VIDEO: Proč je Marek Taclík tak hubený? Těžké problémy se slinivkou!

Video
Video se připravuje ...

Proč je Marek Taclík tak hubený? Těžké problémy se slinivkou! Blesk TV

Fotogalerie
25 fotografií