A jak se herci, kteří do posledních let neustále hráli nebo natáčeli, dostali do dluhů? „Je možné, že jsme nezaplatili zdravotní pojištění. Ale mé ženě kvůli tomu už tři čtvrtě roku strhávají tři tisíce korun z platu,“ postěžoval si před deseti lety Jan Kačer.

V tuto chvíli jsou oba důchodci a platí za ně pojištění stát, k případu ale mohlo dojít v minulosti, pak začala narůstat penále a ve finále byl podán návrh na exekuci,“ řekla Aha! Šárka Korandová z tiskového oddělení VZP.

Exekuce byla uvalena na chalupu v jihočeské Bechyni, chatku v Bečici nad Lužnicí a vilku v pražských Hlubočepech, kde dvojice společně žila. Všechny nemovitosti jsou psány na Ninu Divíškovou

VIDEO: Jan Kačer na pohřbu Jana Vodňanského: Byl to báječný kluk v těžké době...

Video
Video se připravuje ...

Jan Kačer na pohřbu Jana Vodňanského: Byl to báječný kluk v těžké době... Hana Höschlová, Jan Jedlička

Proč nám ten exekutor neřekl, že nám obstaví majetek?“ divil se tehdy Kačer. 

Herci ale během pár měsíců zaplatili několik desítek tisíc a exekuce byli zbaveni. „Už je to v pořádku, vše je zaplacené a vše se urovnalo,“ potvrdil tehdy deníku Aha! herec, který nyní oplakává smrt milované manželky. 

Zemřela dnes po poledni, příčinu smrti zatím neznám, teprve ji bude určovat koroner,“ uvedl v pondělí zdrcený vdovec. Divíšková roky bojovala s Alzheimerovou chorobou a věkem se její stav zhoršoval. V sobotu při ranní záduší mši se s ní v kostelíku ve Slivenci rozloučil dojemnou řečí nad rakví milující manžel, sestra, děti, vnoučata, přátelé i herečtí kolegové. 

Fotogalerie
21 fotografií