Ivan Vyskočil se netají tím, že oficiální verzi úmrtí svého syna ani trochu nevěří. Podnikatel Jakub zemřel na začátku května. Podle policie spáchal sebevraždu tak, že se sám dobrovolně střelil do srdce. 

Podle Ivana Vyskočila za synovou smrtí ale mohou stát Jakubovi bývalí kolegové z dopravní firmy. Mají prý konexe na důležitých místech a v minulosti již smrtí vyhrožovali i jiným lidem. 

Vražda na zakázku?

„Ono to vypadá, jako když to bylo celé na zakázku. A navíc rozumíte, on v únoru píše na policii, že se cítí ohrožen na životě a že ho někdo vydírá, když je to jaksi majitel velké firmy, která vydělává obrovské peníze, tak to je jako opsané z devadesátých let. Takzvaná sebevražda,“ nechal se slyšet v rozhovoru. Podle herce, který sám umí se zbraněmi zacházet, je navíc sebevražda kulkou do srdce skutečně velmi neobvyklá. 

O synově smrti mluví zcela otevřeně, strach z lidí, kteří za ní mohou stát, ale prý nemá. „Ti, kdo tohle způsobili, no tak co mně můžou udělat? Čeho bych se měl bát? V nejhorším co? Podívejte se, každopádně zbrojní průkaz mám,“ uvedl. 

Podezřelá lokalita

Podezřelé je podle Vyskočila i místo, kde měl Jakub sebevraždu spáchat. „Našli ho na hrázi nějakého rybníka. My jsme se tam byli podívat s kamarádem, to je místo jako stvořené pro vraždu. Tam kdybyste vystřelili z kanónu, tak to nikdo neví. Ale já si nemyslím, že to bylo tam. Já si myslím, že tam ho vyhodili,“ svěřil se se svým pohledem na věc. 

Záhadná schůzka

Jakub naposledy z domu odjel na jakousi schůzku. Původně si přál, aby se zúčastnila i jeho manželka. Ta se ale nakonec nemohla dostavit – a svého muže už nikdy neviděla...

„Z té schůzky se už nevrátil. Pak přišly nějaké SMSky, o kterých my tvrdíme, že je nepsal on,“ prozradil Vyskočil. Do telefonu zemřelého se policie zatím stále nedostala a neví se tak například ani to, kdo ho na setkání vlastně vylákal. Vyskočil kritizuje i fakt, že policie nezapáskovala místo činu a neprovedla ani pachové stopy.

Rodina drží při sobě

Po Jakubovi tady zůstala manželka Blanka a dcera Týnka (11), která závodně jezdí na koni. „Ona třeba řekne, tak tenhle závod já dám tatínkovi. A vyhraje ho,“ dojímal se hrdý dědeček. 

Video
Video se připravuje ...

Putinův šokující projev. Dopravní peklo v Praze se blíží! A sebevražda syna Vyskočila Bára Horáková

Fotogalerie
34 fotografií