Podle informací serveru Extra.cz Ivan Vyskočil konečně dosáhl svého! Že se Jakub nezabil sám, o tom jsem prakticky přesvědčen. Měl velké plány, těšil se i na svatbu. Naštěstí naše zarputilost se vyplatila a vrchní státní zastupitelství nyní nařídilo provedení soudní pitvy,“ prozradil herec. 

Zatím byla provedena jen pitva zdravotní, ta je ale mnohem méně podrobná. „U zdravotní pitvy se nedělá takzvaný střelný kanál, trajektorie střely, což je nesmírně důležité. Mohlo by to objasnit, zda zbraň držel opravdu Jakub, nebo někdo cizí,“ vysvětlil. 

Soudní pitvu přitom podle něj měli doporučil sami doktoři, kteří prováděli tu zdravotní. Nepodařilo se jim totiž najít kulku, která podnikatele usmrtila. Nalezeny byly jen střepiny z pláště střely. Kulku samotnou objevili policisté až posléze.

Vedle soudní pitvy byl Vyskočil vyslyšen i co se týče výtkám k vyšetřování. „Vrchní státní zastupitelství zároveň přikázalo, aby proběhlo nové prošetření případu, protože uznalo naše námitky, že jemu podřízená státní zastupitelství nejednala dostatečně důsledně a udělala chyby,“ zdůraznil Vyskočil pro eXtra.cz.

Jak Blesk v minulosti informoval, Ivan Vyskočil od počátku vnímal vyšetřování synova úmrtí jako silně zvláštní. Rodině nebylo sděleno, jak došlo k Jakubově identifikaci, nikdo se pozůstalých neptal, zda měl sebevražedné sklony a zvláštností byla podle herce celá řada. „Umíte si představit, že se sama střelíte přímo do srdce? Devětadevadesát procent sebevražd pistolí je do hlavy,“ kroutil hlavou na dotaz naší redaktorky. Jakub si navíc měl před smrtí stěžovat, že mu kdosi vyhrožuje.

Smrt u rybníka

Jakub Vyskočil byl majitelem firmy BusLine v hodnotě půl miliardy korun, která patří k největším soukromým přepravním společnostem v Česku. Údajně se zastřelil v autě 8. května 2022 u rybníka Roudný u Milevska.

Video
Video se připravuje ...

Putinův šokující projev. Dopravní peklo v Praze se blíží! A sebevražda syna Vyskočila. Bára Horáková

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

Fotogalerie
41 fotografií