Oba dva pánové se po letech soužití nenamáhali vůbec nic vysvětlovat, k rozvodu či rozchodu jim stačila jediná vysvětlovací věta: „Promiň, už tě nemiluju.“

Žilková ji slyšela po 18 letech soužití, Brejchová po 13. A oba pánové si dali také záležet. Dámy, které chtěli záhy opustit, vzali nejdříve na dovolenou.

Veronika si s Martinem a jejich dcerou Kordulou (16) užívali sluníčka a moře v Dubaji. Nic nenasvědčovalo tomu, že Stropnický, současný velvyslanec v Izraeli, rodinu záhy rozbije. Jenže po návratu Veronice poslal e-mail. „Stálo v něm, že už mě nemiluje a že se mi omlouvá,“ řekla Blesku Žilková, která se z manželova oznámení dosud nevzpamatovala.

To Brejchová se s Hanzlíkem vydali na tři měsíce do Ameriky a rozchod, na rozdíl od Žilkové, přišel ještě dřív, než se z dovolené vrátili. Měli naplánováno navštívit Hanzlíkova kamaráda v Montrealu, potom Janina bratra Jaromíra v Bostonu a nakonec oscarového režiséra Miloše Formana (†86) v New Yorku.

Rozešli se ale už po týdnu na cestách. „Měli jsme v Montrealu u Andyho svůj pokoj, v něm manželskou postel. Já jsem spala na straně u okna a Jaromír u dveří. Ráno jsem se probudila, dala jsem nohy na zem, sedím na posteli a dívám se z okna. Začínal hezký den. A najednou se za mými zády ozve: Prosím tě, jak se to tváříš?“ vzpomínala po letech Brejchová.

Bylo naprosté ticho a v tu chvíli si herečka v duchu řekla: „Jano, je konec! Pryč od Jaromíra! On na tebe nevidí a nelíbí se mu, jak se tváříš.“ Tehdy se Brejchová tím poznáním rozklepala, ale: „Současně musím přiznat, že se dostavil pocit úlevy. Bylo to, jako když se říznete a víte, že zůstane jizva. Druhý den jsem už byla u bratra v Bostonu. Byl konec. Po třinácti letech,“ popisovala Jana s tím, že za pár dnů jí Hanzlík řekl: „Už tě nemiluju, promiň!“

Kvůli zamilovanosti

Brejchová se kvůli Hanzlíkovi rozvedla s Vlastimilem Brodským (†81), s nímž má dceru Terezu Brodskou (53). Stropnický se kvůli Žilkové rozvedl s textařkou a scenáristkou Lucií Stropnickou Borovcovou (66), s níž má tři děti, a vzal si ji dokonce dvakrát.

VIDEO: Veronika Žilková slavila 60: Dostala knihu a dvě děti!

Video
Video se připravuje ...

Veronika Žilková slavila 60: Dostala knihu a dvě děti! David Turek

Fotogalerie
37 fotografií