Herečka Tereza Brodská se na sociální síti pochlubila fotkou ze svého dětství, na které u vody pózuje vedle své krásné maminky Jany Brejchové (82). Při bližším prozkoumání ale fanouškům neuniklo, že ačkoli je snímek pořízen na dovolené, ani jedna z nich se moc nadšeně netváří. Brodská prozradila, že do idylky měl zájezd daleko.

Na dovolenou vyrazila herečka kromě své matky i se svým nevlastním otcem Jaromírem Hanzlíkem (73), s nímž Brejchová tvořila pár po rozchodu s Tereziným otcem Vlastimilem Brodským (†81).

„Našla jsem archivní fotku (sice letní), ale za mě významná. Naše společná dovolená v sestavě - maminka, Hanzlík, já! P. S. Možná proto ten můj výraz a možná proto poslední společná dovolená,“ napsala k fotce.

A jak se zdá, Hanzlíkovi nemůže přijít na jméno ani po letech. „Léto s kovbojem,“ komentoval jistý Honza s odkazem na slavný film, ve kterém Hanzlík hrál. „Jen to ne!!! Místo s ,kovbojem‘ by spíš sedělo s ,terorem‘,“ odpověděla v nadsázce Brodská. Fanynka jménem Jana pak žertovala, že šlo vlastně o „léto s Hajzlíkem“.

Pryč z domova už v 17

Fanynka Iveta se na věci pokusila najít i něco dobrého. „Pěkná fotka. Berte to tak. Co Vás nezabije, to posílí,“ vzkázala herečce. „To mě hooodně posílilo! Proto jsem se v 17 letech odstěhovala a osamostatnila!!! Všem doporučuju,“ odpověděla Brodská.

Silná slova některé diskutéry zarazila. „Dobrý den, Terezko, byl na vás Hanzlík přísnej?“ ptal se jeden z komentářů v reakci na emotivní projevy. „Slabé slovo,“ svěřila se herečka.

Brodskou podpořila i kolegyně z řad hereček Regina Řandová (54). „Maminka byla moc milá, pan Jaromír - bojim bojim. Dodnes si pamatuju, jak mile nás doma vítal. Brrr,“ zavzpomínala s kamarádkou. „No to bylo!!!“ přitakala Brodská.

Ta koneckonců o náročném soužití s otčímem promluvila už v minulosti. „Třeba si mě vzal na pohovor a řekl: ,Terezo, takhle to dál nejde, tady mi vyplníš jeden papír.‘ A tam stálo: Já, Tereza Brodská, slibuji, že ode dneška budu zhasínat v koupelně, i když ji opustím jen na tři minuty. A podepsat. A za měsíc zase jiný lejstro,“ prozradila v talk show Všechnopárty Karla Šípa.

Černovláska po mámě

Řada fanoušků herečku podpořila tím, že mají z dětství podobné zkušenosti. Někteří se ale zaměřili na pozitivnější věci - třeba na krásu hvězdy Brejchové i tehdy teprve dospívající Brodské.

Sledujícího Pavla zaujalo, že Brejchová nevypadá na fotce jako přírodní blondýna. „Můžu se zeptat? Maminka asi nebyla přírodní blondýnka, že? Myslím, že jsou na fotce dvě krásné brunety,“ vystřelil zkusmo. „Černovláska, vždy,“ prozradila Brodská, po kom má svou hřívu.

Život ve třech

S Hanzlíkem se Brejchová sblížila ještě v době, kdy byla provdaná za Brodského. Ten to z počátku neřešil, Hanzlík s manželi dokonce nějakou dobu žil ve třech. Pak ale Brodský podivný trojúhelník opustil. „Rozešli jsme se po vzájemné dohodě. Oba jsme pochopili, že ona mě nemůže vystát,“ prozradil Brodský v knize Herecká manželství.

Po boku Hanzlíka si ale Brejchová prý zažívala svoje. „Prosím tě, Jano, co to máš na sobě? Proč tak blbě stojíš? A neměla by ses u tohohle tvářit takhle, ale takhle,“ popsal režisér Vladimír Drha (†73) v knize Lásky mé, já stůňu, jak Hanzlík slavnou krásku peskoval.

VIDEO: Tereza Brodská: Maminka nebude na Vánoce doma.

Video
Video se připravuje ...

Tereza Brodská: Maminka nebude na Vánoce doma. TV Barrandov

Fotogalerie
82 fotografií