Josef Polášek o svém soukromí veřejně příliš nemluví. Pro televizi Seznam ale v pořadu Moje místa udělal výjimku a promluvil o své dceři Alžbětce. Ta se narodila s těžkou srdeční vadou. Na problémy se přišlo již během těhotenství, Míše Poláškové tehdy lékaři dokonce doporučovali těhotenství ukončit. 

„To jsme se rozhodli, že ne, dítě nejsou baterky, které když se pokazí, můžete je vyhodit,“ uvedl herec. „Už jsme to vnímali, že to je nový člověk. Je to něco, co nečekáš, víš, že se musíš s něčím poprat, ale nevíš, co tě čeká. Nevěděli jsme, jak to dopadne, ale měli jsme tu holčičku rádi,“ svěřil se herec, který je stejně jako jeho manželka věřící.

VIDEO: Polášek musel úplně do naha! V Ohnivým kuřeti ho svlékla Mihulová!

Video
Video se připravuje ...

Polášek musel úplně do naha! V Ohnivým kuřeti ho svlékla Mihulová! FTV Prima

Nepomůže ani transplantace

Alžbětka má za sebou už řadu operací a mnohé ji ještě čekají. Její problémy jsou tak vážné, že v jejím případě nelze přistoupit ani k transplantaci. Dívenka ale hlavu nevěší a se svou rodinou si užívá každého dne. „Modlíme se za to, aby byla šťastná a aby jí nikdo neublížil,“ popsal starostlivý táta. 

Poláškova manželka je profesionální varhanice a mladá Alžběta po ní hudební talent zdědila. Jednou z jejích velkých vášní je hra na klavír. Polášek s manželkou mají kromě dcery ještě syny Pavla a Josefa. 

Z elektrikáře slavným komikem

Polášek je původní profesí elektrikář. To ho ale nikdy příliš nebavilo, a tak zkusil své štěstí v herectví. Nastoupil na JAMU, kde se seznámil s Pavlem Liškou (49), Markem Danielem (50) a Tomášem Matonohou (50). Skupina šprýmařů pak v HaDivadle vytvořila slavný kabaret Komediograf. 

Nakonec Polášek skončil v Praze. Mezi českými diváky se proslavil hlavně díky vánoční reklamě na Kofolu z roku 2003, která mezi lidmi zlidověla a dodnes ji diváci milují. Na dalších vtipných spotech pak spolupracoval například s Petrem Čtvrtníčkem (57). Později přišly i velké filmové  a seriálové role. Jednou z nejslavnějších je například jeho ikonický proutník z filmu František je děvkař.

VIDEO: Covid udělal z herců šetřílky. Na čem škudlí Kotek a Polášek?

Video
Video se připravuje ...

Covid udělal z herců šetřílky. Na čem škudlí Kotek a Polášek? FTV Prima

Fotogalerie
25 fotografií