Tohle bylo a je varování pro všechny rodiče miminek, kteří dosud podceňovali potřebu pořídit si domů monitor dechu. Tahle „vymoženost dnešní doby“ zachránila synkovi Tobiasovi život! Nebýt toho, nejspíš by si Nikol a Petr včas nevšimli, že jejich tříměsíční chlapeček nedýchá. A protože oba absolvovali kurz první pomoci dítěti, podařilo se chlapce oživit už doma. „Děkuju, děkuju, děkuju, děkuju, děkuju svýmu muži, že zachoval klid a Mauglího rozdejchal. Seš největší frajer. Největší,“ vysekla Nikol poklonu svému životnímu partnerovi.

I tak ale pochopitelně na nic nečekali a vyrazili s chlapečkem do nemocnice. Po návratu z ní Nikol zveřejnila společnou fotku s Tobiasem alias Mauglím, jak synkovi v souvislosti s jeho bohatou tmavou hřívou přezdívají. „Už jsme doma. Snad to byla naše úplně poslední cesta sanitkou. Děkujeme za zprávy,“ napsala evidentně a pochopitelně vyděšená blondýnka.

Neméně vyděšené totiž byly i hvězdné kolegyně. „No mně je úplně špatně. Ať je vše v pořádku a držím palce,“ napsala Alice Bendová (47) k příspěvku z nemocnice. „Strašně moc na vás myslím, držte se a hlavně, ať je Mauglí v pořádku! ❤️ Táta je frajer!!!“ napsala maminka dvou malých chlapečků Gabriela Lašková(31). „Nedokážu si představit, jaké to muselo být. Držte se ❤️,“ vzkázala Leitgebovým Eva Decastelo (42).

Jak to celé bylo…

V sobotu ráno se pak Nikol fanouškům na instagramu ozvala ve stories, viditelně stále vyděšená a s uplakanýma očima. „Člověk si říká, že se mu to nestane, ale ono se to normálně děje celkem často a často vám ten monitor opravdu zachrání to dítě. A děje se to zdravejm dětem…,“ varuje znovu ostatní rodiče, aby skutečně u miminek používali monitor dechu. „Po třech minutách, co ho Péťa dal do postýlky, zapnul monitor a odešel, se monitor rozhoukal a malej už byl bílej a nedejchal. Protože si neumí odkašlat, tak buď mu zaskočila nudle, nebo mlíko,“ popsala, jak dramatické minuty, kdy šlo synkovi doslova o život, probíhaly. Stačila jen chvilka…

Syndrom náhlého úmrtí kojenců je stav, kdy dítě přestane náhle dýchat. Pokud není zahájena resuscitace, dochází k jeho úmrtí. Příčina syndromu není plně objasněna, na vině bude pravděpodobně nezralost center pro regulaci dýchání.

VIDEO: Štíbrová se pustila do Myslivcové! A jak Margita rozvedl Harapese s Hankou.

Video
Video se připravuje ...

Štíbrová se pustila do Myslivcové! A jak Margita rozvedl Harapese s Hankou. Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
45 fotografií