Ve veřejnoprávní televizi se pod ní židle nijak nekývala, vždyť jen diváci ji několikrát ocenili v anketě TýTý. Jolana ale svým spolupracovníkům v roce 2013 připravila pořádný šok.

Žádná legrace

„Šli jsme s režisérem do studia a já mu špitla, že bych na konci potřebovala jiný záběr kamery, protože se budu loučit,“ promluvila až nyní Voldánová. Režisér si myslel, že si dělá legraci. „Ujistila jsem ho, že nedělám, a poprosila ho, aby na konci udělal polodetail na mě,” zavzpomínala Jolana. Štáb Událostí neměl o ničem tušení.

Do poslední minuty

„Řekla jsem to šéfům a věděla to ještě Daniela Písařovicová, která mě nahrazovala. Ale jinak to nikdo nevěděl,“ prozradila moderátorka ve včerejších 7 pádech Honzy Dědka na Primě. „Nechtěla jsem to komunikovat dopředu, protože jsem tušila, že bych to pořád někomu musela vysvětlovat a byla bych pod tlakem,” vysvětlila Voldánová, proč kolem svého odchodu z Událostí dělala tajnosti.

Zažila výbuch chemičky

Ještě než začala televizní kariéru, sama se skoro dostala do zpráv jako objekt reportáže, když studovala na gymnáziu v Pardubicích. Krátce před polednem 28. května 1984 totiž v chemičce v Semtíně explodoval sklad střelného prachu a následná tlaková vlna zabila 5 lidí a na 200 jich zranila. „Právě jsme psali písemku z matematiky, která se pochopitelně odložila. Tlaková vlna tehdy vyrazila okna i na gymnáziu v Pardubicích, které bylo několik kilometrů od té chemičky,” zavzpomínala Jolana.

VIDEO: Jolana Voldánová: Proč odešla z ČT a není herečkou?
Video
Video se připravuje ...

Jolana Voldánová: Proč odešla z ČT a není herečkou? Dnes v 7 pádech! FTV Prima

Fotogalerie
33 fotografií