I když ho v posledních letech trápily zdravotní problémy a bez pomoci se nedokázal obejít, tak rodina byla na prvním místě. Zapřísáhlý mládenec Jiří Menzel se přitom v podstatě celý život na roli otce necítil.

„Já jsem děti nechtěl, nějak mi to bylo cizí. Teď mě to mrzí, že jsem na to přišel až tak pozdě. Je to moje pitomost a děkuji Olince, že mě vlastně napravila,“ vyprávěl Menzel pro iDNES.cz po narození druhé dcery Evičky.

VIDEO: Vdova po Menzelovi (†82) Olga v paruce a Jiřího mikině: Rozhodla, co udělá s popelem.

Video
Video se připravuje ...

Vdova po Menzelovi (†82) Olga v paruce a Jiřího mikině: Rozhodla, co udělá s popelem. Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

První dceru Aničku měla Olga s režisérem Jaroslavem Brabcem, ale o obě se oscarový režisér staral jako o vlastní a rád s nimi trávil čas.

Což ostatně dokazují fotografie z rodinného alba, které nyní Olga poskládala do videa. To svému muži věnovala jako dárek k nedožitých 83. narozeninám.

VIDEO: Menzel by slavil 83. narozeniny: Olga natočila dojemné video.

Video
Video se připravuje ...

Menzel by slavil 83. narozeniny: Olga natočila dojemné video. Olga Menzelová

„A ať si ten večer, i když bohužel beze mě, hezky užijete,“ říká na konci videa Jiří Menzel, který podlehl komplikacím spojenými s covidem-19. Pohřeb byl pouze soukromý - tedy tak, jak si to režisér přál.

Veřejné rozloučení bylo v Rudolfinu, ale jeho ostatky stále nejsou uloženy. Část popela měla být dnes 23. února, právě v den jeho narozenin, uložena na místě v Praze (a druhá část na ostrově Mallorca, kde to měl Menzel moc rád), ale kvůli různým povolením je uložení odložené.

VIDEO: Menzel by slavil 83. narozeniny: Jak vznikl jeho nejslavnější film? Podívejte se na Českej biják!

Video
Video se připravuje ...

Menzel by slavil 83. narozeniny: Jak vznikl jeho nejslavnější film? Podívejte se na Českej biják! Mall.tv

Fotogalerie
36 fotografií