Deset let balancovala nad existenční propastí. Mohl za to její bývalý manžel Jiří Pomeje(†54), který coby producent filmu Andělská tvář (2002) nasekal desetimilionové dluhy. Splácel je až do své předčasné smrti.

Získala sílu

„Nerada o tom mluvím, protože Jirka tady už není, a tak se k tomu nemůže vyjádřit. Ale kvůli šedesátimilionovému dluhu, o němž jsem neměla ponětí, hrozila exekuce rodného domu, kde žili mí rodiče a rodina,“ svěřila Blesku herečka. Tohle téma pro ni bylo dlouho tabu. O temné minulosti promluvila jen proto, že je přesvědčená, že právě peklo, kterým si kvůli manželovým neobratným investicím prošla, jí pomohlo o pár let později při boji s rakovinou prsu.

VIDEO: Kuklová se staronovým přítelem: Promluvila o krizi i návratu!

Video
Video se připravuje ...

Kuklová se staronovým přítelem: Promluvila o krizi i návratu! David Turek, Jan Jedlička

Jiný pohled

Míša se prý naučila vše, co se jí děje, obracet do plusu. „Většinou to bývá naopak – lidé projdou rakovinou a jejich život dostane jinou dimenzi. Měla jsem to obráceně,“ otevřela herečka svou 13. komnatu (vysílá se dnes ve 21:05 na ČT1). „Díky tomu, že to měním v pozitivní, jsem tam, kde jsem,“ prohlásila Kuklová. Navíc měla kliku, když po negativním výsledku vyšetření na mamografu trvala na tom, že prostě není v pořádku. Rakovinu skutečně měla a díky své intuici neztratila čas a začala se okamžitě léčit! Nebýt jejího šestého smyslu, kdo ví, jak by dopadla... Její exmanžel už takové štěstí neměl. V únoru to budou už dva roky, co v pouhých 54 letech zemřel, zabila ho nepodchycená rakovina hrtanu.

Živí ji obrazy dětí!: Namalovala i syna Veroniky Arichtevy...

Současná karanténa umělcům nepřeje. Mají nevyžádané dlouhé prázdniny. Míša Kuklová má to štěstí, že vedle hraní taky maluje. Z koníčku pro radost se stal zdroj obživy. „Rozhodla jsem se, že budu malovat na zakázku. Z malování udělám zaměstnání,“ řekla Blesku herečka. Nemůže sedět měsíce s rukama složenýma v klíně. Stejně si doma malovala, vedle oblíbených koní udělala např. portrét jediného syna Romana (12). A taky nakreslila několikaměsíčního syna Veroniky (34) a Bisera (43) Arichtevových. Malého Luku malovala podle fotky na sociální síti, protože kvůli covidu je nemůže zatím navštívit a potěšit se s ním naživo. Ceny jednotlivých akvarelů se podle informací Blesku pohybují v řádech tisíců korun.

Jubilejní třináctka

Pořad 13. komnata právě slaví 15 let. První díl odvysílala Česká televize 3. ledna 2006. Duchovní matka projektu Iveta Toušlová (52) prozradila, že na rok 2021 chystají 26 nových silných příběhů. „Osud Míši Kuklové mě silně zasáhl,“ přiznává. „Soudní martyrium, kterým prošla, by zlomilo i tvrdší povahy. Ukázala vnitřní sílu, ale bohužel si tento boj vybral daň v podobě zákeřné nemoci. Pro mě je to úžasná dáma, má můj obdiv,“ dodává Toušlová.

VIDEO: Co nejvíc trápí Míšu Kuklovou? Vráska mračivka a jizvy po akné!

Video
Video se připravuje ...

Co nejvíc trápí Míšu Kuklovou? Vráska mračivka a jizvy po akné! Kristýna Léblová, Lukáš Červený

Fotogalerie
62 fotografií