„Zklamal jsi mě, Miloši. Zklamal jsi mě jako člověk. Zklamal jsi mě jako přítel. Ale to vlastně není tolik důležité, to je věc nás dvou a našeho končícího přátelství. Ty jsi mě však zklamal také jako prezident naší země, a to už vůbec není pouze naše věc,“ vzkázal v první polovině října skrze dopis mimo jiné Daniel Hůlka prezidentovi České republiky, se kterým do toho okamžiku léta sympatizoval. Zpěvák se k tomuto razantnímu gestu rozhodl proto, že ze Zemanových úst během projevu zaznělo, ať neschopní podnikatelé zkrachují a že umělci byli nejčinorodější v době, kdy byli o hladu, což vzhledem k pandemické situaci nevyznělo ani kamarádovi Hůlkovi jako slova podpory ze strany hlavy státu.

VIDEO: Dan Hůlka v Blesku: O dopisu Zemanovi, vrácení metálu a změně povahy

Video
Video se připravuje ...

Dan Hůlka v Blesku: O dopisu Zemanovi, vrácení metálu a změně povahy Petr Macek, Aleš Brunclík

Proto se Daniel Hůlka rozhodl, že metál, který si od Zemana na Pražském hradě převzal v roce 2016, vrátí na důkaz konce jejich letitého přátelství. Původně tak měl učinit sice už na státní svátek 28. října, kdy prezident obvykle uděluje státní vyznamenání, nakonec si to ale zpěvák rozmyslel a kvůli zpřísněným opatřením souvisejícím s covidem-19 z vycházky za prezidentem couvl. Svých slov ale nakonec opravdu dostál a metál už putuje do kanceláře prezidenta!

Milí přátelé,

chtěl bych vás informovat o tom, jakým způsobem a kdy jsem vrátil státní vyznamenání.

Prostřednictvím Kanceláře prezident republiky mi bylo sděleno, že nemají zájem přijmout ode mě vyznamenání osobně. Kancléř Vratislav Mynář mě telefonicky informoval, že vyznamenání ode mě nikdo nepřevezme a požádal mě, abych ho zaslal poštou. Ve středu 11. 11. 2020 jsem tak tedy učinil. Vyznamenání jsem odeslal z pošty v domovských Jevanech za přítomnosti dvou svědků, pana Pavla Šebka a pana JUDr. Miroslava Štorkána. Vyznamenání bylo pojištěno a odesláno jako cenné psaní, Česká pošta mě již informovala o tom, že zásilka byla doručena. Teď čekám na doručení potvrzení o vrácení státního vyznamenání.

Mnoho z vás mi psalo, že vyznamenání z různých důvodů vracet nemám. K tomuto činu jsem se rozhodl proto, abych zdůraznil obsah svého otevřeného dopisu prezidentovi. Vrácení státního vyznamenání je mojí výzvou společnosti, aby nebyla lhostejná k tomu, jak čelní představitelé naší země jednají v době tzv. koronavirové krize a ničí lidské životy.

Přeji vám krásné dny, zdraví a pozitivní mysl.

Dan

VIDEO: Daniel Hůlka: Znovu mu padne do náruče jeho ex Šárka Vaňková!

Video
Video se připravuje ...

Daniel Hůlka: Znovu mu padne do náruče jeho ex Šárka Vaňková! David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
39 fotografií