„Drsný bonmot“, jak svůj výrok hlava naší země sama nazvala, vzbudil řadu negativních reakcí. Například rocker a kytarový mág Michal Pavlíček (64) se nechal slyšet: „komentovat tak ožehavé věci v téhle napjaté době tímhle způsobem mi připadá jako vrchol cynismu“. Zpěvák Michal Mareda (46), známější coby Márdi z kapely Vypsaná fixa, dokonce přitvrdil, když podotkl, že slova Miloše Zemana mu „zní podobně, jako kdyby řekl - nemocní ať umřou“. Zpěvák Daniel Hůlka (52) se pak dokonce rozhodl vrátit své státní vyznamenání s tím, že ho prezident, jehož považoval za přítele, zklamal. Nyní se k ožehavému tématu rozhodl vyjádřit i herec Jakub Prachař, jenž se v době nedávné rozvedl s bývalou modelkou a moderátorkou Agátou Hanychovou (35).

Na sociální síť totiž nahrál video, v němž s jistou nadsázkou přiznal, že pravidelně (byť z dosti bizarního důvodu) navštěvuje internetové stránky prezidentské kanceláře. „Dočetl jsem se pod čarou, že když budu hladovět, tak by moje kariéra mohla nabrat ten správný směr. No, nebudeme si nic nalhávat, za poslední dobu to nebylo nic moc,“ prohlásil až příliš sebekriticky Prachař, jenž naposledy na plátnech kin zazářil například v romantické komedii LOVEní po boku Ester Geislerové (36) a své (tehdejší) tchyně Veroniky Žilkové (59). Na televizních obrazovkách pak okouzlil diváky rolí zlého prince Egona ve vánoční pohádce Princezna a půl království.

VIDEO: Jak bude Jakub Prachař trávit Vánoce? Ironický vzkaz Agátě!

Video
Video se připravuje ...

Jak bude Jakub Prachař trávit Vánoce? Ironický vzkaz Agátě! Kateřina Štíchová

„Takže já vyslyším této rady, začínám ode dneška hladovět a doufám, že to bude jenom lepší,“ culil se do kamery Prachař, jenž sám sebe označil za „poloumělce“ a svým fanouškům přislíbil, že je bude o průběhu své protestní hladovky (a jejího vlivu na jeho kariérní vzestup) informovat. Za svůj svérázný krok se dočkal nejenom podpory příznivců, kteří si ho zamilovali jak jako herce, tak i jako hudebníka (dlouhá léta byl členem populární kapely Nightwork), ale také od kolegů z umělecké branže. „Kubo, jdu do toho s tebou,“ bavila se například herečka a zpěvačka Yvetta Blanarovičová(57). Zpěvačka Ilona Csáková (50) mu zase poslala emotikon, co znázorňoval držení palců.

Zpěvák Ondřej Ruml (39), který v roce 2008 získal druhé místo pěvecké soutěže X Factor, se však rozhodl zaujmout docela jiný postoj. „Já zas naopak zkusím žrát, abych mu dokázal, že nemá pravdu,“ informoval všechny Ruml, hvězda třetí řady show Tvoje tvář má známý hlas, jehož s Jakubem pojí mimo jiné i skutečnost, že se mu údajně před nedávnem rozpadlo manželství s exotickou tanečnicí Doris Martinezovou (41). Stejně jako Prachař, jenž má s Agátou dcerku Miu (3), ani vztah Rumla s čokoládovou kráskou není, jak se říká, bez závazků – vzešla z něj dcerka Rozálie (necelé 2 roky).

VIDEO: Vyšehrad bude mít svůj film! Jak vypadalo natáčení? Musel se Štáfek sžívat s Lavim?

Video
Video se připravuje ...

Vyšehrad bude mít svůj film! Jak vypadalo natáčení? Musel se Štáfek sžívat s Lavim? iSport TV

Fotogalerie
60 fotografií