„Pětadevadesát prosím, ale už dost. Tohle pro mě není život. Dožít se stovky? Ani náhodou!“ tak zní slova, která herec vyřkl pro deník Aha! koncem loňského roku. Už tehdy musel pobývat v LDN v pražské Obloukové ulici. Jenže jeho stav byl již neúnosný – nemohl chodit a jen nehybně koukal do stropu, dokud mu ještě sloužil zrak. Ten ho ale pak zradil, a stejně tak i sluch.

A pouhé dva měsíce po dovršení jubilea, které si sám určil za konečnou stanici, přišlo pro Fialu do jisté míry vysvobození. V sobotu 3. října se vydal do hereckého nebe. „Limonádový Joe zemřel ve spánku. Neměl sice žádnou vážnou nemoc, ale vzhledem ke svému věku zdravý samozřejmě nebyl,“ uvedl pro Aha! zdroj blízký hercově rodině. „Měl voperovaný kardiostimulátor a poslední měsíce mu stářím odcházel celý organismus,“ pokračoval.

VIDEO: Limonádový Joe v době, kdy slavil 90 let: S manželkou se vůbec nepárál!

Video
Video se připravuje ...

Limonádový Joe slaví 90 let: S manželkou se vůbec nepárá! Mirka Dvořáková, Lukáš Červený

Na LDN se Fiala ocitl ve chvíli, když už potřeboval nepřetržitou zdravotní péči – tedy v době, kdy se přestal hýbat. „A potom také ztratil sluch, proto už ani nemohl používat mobilní telefon,“ popisoval těžký konec zdroj. Televize, kterou měl Karel na pokoji, už byla tedy zbytečná. „Neslyšel ji, potom už ani neviděl. Na obrazovce vnímal už pouhé obrysy,“ dodal smutně.

V LDN, kde legendární představitel Limonádového Joea dožíval, ho ale měli všichni rádi. Ještě v srpnu mu přáli k 95. narozeninám. „To za ním byla i rodina. Život to už pro pana Fialu ale opravdu nebyl,“ prozradila pro Aha! žena, která si herce oblíbila. „Teď už se má dobře – je se svými kamarády, jezdí na koni a prozpěvuje si: Můj bóže, můj bóže, ta se loká, tahleta božská kolaloka...“ dodala s úsměvem.

VIDEO: Perkausová už nesmí fotit. Strach o Bohdalovou. A Mesarošová se tajně vdala!

Video
Video se připravuje ...

Perkausová už nesmí fotit. Strach o Bohdalovou. A Mesarošová se tajně vdala! Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
35 fotografií